r
Nosalty Logó

Gerbeaud szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Gerbeaud szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    367.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7054.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    3077 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cukor
    695 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 8519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és az egész tojással rugalmas, inkább lágy tésztát gyúrunk.
  3. Három részre osztjuk - az egyiket egy kicsit nagyobbra hagyjuk. Ezt sodorjuk ki először, és egy 30x40 cm-es kizsírozott tepsibe simítjuk úgy, hogy az oldalán is legyen tészta.Így sütés közbennem folyik ki, és nem ég meg a töltelék.
  4. Rákenjük a lekvár felét, arra pedig rászórjuk a cukorral szárazon összekevert dió felét.
  5. A következő tésztaréteg jön, és arra kenjük a maradék lekvárt és diós tölteléket. Az egészet a harmadik lappal fedjük be. A sütemény szélén kicsit összenyomkodjuk az alsó és a záró tészták végeit.
  6. Sütés előtt villával sűrűn megszúrkodjuk, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd az egybeolvasztott csoki-margarin-kakaóporból készült mázzal vonjuk be.
  8. Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 109274
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gerbeaud szelet 2.
ze(n)derta 188 recept

Legelőször azt hittem, hogy ez egy bonyolult sütemény és nehéz elkészíteni, de rá kellett jönnöm, hogy épp ellenkezőleg...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...