r
Nosalty Logó

Garnélás tonhal cukkinivel, fokhagymaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csaba Magdi
Garnélás tonhal cukkinivel, fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

Összesen 2782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    3154 micro
Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5855.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4063 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    1140 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3652 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    4372 micro
  • β-crypt
    932 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    12615 micro
Összesen 2782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

Elkészítés

A garnélás tonhalhoz

  1. A halat és a garnélát kiolvasszuk. Zsiradékkal megkent tepibe rakjuk. Sózzuk.
  2. Egy teflonos serpenyőben a hagymával és a paprikákkal, paradicsommal egy lecsós alapot csinálunk.
  3. Rádobjuk az apró kockára vágott cukkinit. (2 percig pirítjuk még az egésszet.) Sózzuk, borsozzuk.
  4. Majd rákanalazzuk a halas, garnéllás tepsibe.
  5. Betakarjuk sütőpapírral. (csak épphogy a tetejét) Oldalt hadd párologjon el a sok leve a cukkininek.
  6. 15 perc után levesszük a sütőpapírt, és még kb. 15 percig tovább sütjük.
  7. Készítsük el a főtt rizst (tartsuk melegen). Vagy rizs helyett pirítsunk sajtos kifliszeleteket.
  8. A fokhagymaszószhoz turmikszoljuk össze a fokhagymákat a tejföllel és 3 kanál liszttel, kis vízzel, sóval.
  9. Kis edénybe öntjük, és lassú tűznél összeforraljuk. (Ha sűrű lenne, tegyünk bele tejet.)
  10. Egy késhegynyi kurkumát keverjünk hozzá, és kész a szósz..
  11. Tegyünk a tányérra a halas garnélából és a zöldségekből.
  12. Tálalásnál lime levét csöpögtessünk rá, és díszítsük lime-karikákkal.
  13. A szószt ráönthetjük, vagy kis tálkákban szolgálhatjuk fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3301
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlunk hozzá. Chardonnay, ha lehet akkor Juhász, Nyakas, Haraszty, Bárdos pincészetektől. Egészségükre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Színes, finom vendégváró egytálétel. Elkészíthetjük vokban is és grillpartin is. Süthetünk hozzá pl. pitát. Kínálhatjuk a mártogatós szószt  a pirítóssal.

Hozzávalók

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...