Fűszeres töltött burgonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
63g bárányhús167 kcal
-
14 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
250g bárányhús668 kcal
-
57 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1772
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
20.9g burgonya12 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
17.8g vöröshagyma6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
13.1g bárányhús35 kcal
-
3.7g sűrített paradicsom3 kcal
-
15.7g alaplé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
6.3g főtt tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.7g paradicsomlé3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
4.4g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11811 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2997.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 1362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 47246 micro
-
Lut-zea 1089 micro
Összesen
1772
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2472 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
70 g sűrített paradicsom
-
3 dl alaplé
-
1 kávéskanál fahéj
-
8 szál koriander
-
6 db menta
-
8 szál petrezselyem
-
2 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl paradicsomlé
-
1 teáskanál cukor
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk.
- A tojást megfőzzük.
- A krumplikat kiskanállal vagy dinnyevágóval kivájjuk, a levet kitöröljük belőle. Ha kész, egy nagyobb serpenyőbe öntönk egy deci olajat, felforrósítjuk, és párszor átforgatjuk benne a krumplikat. Nem kell átsütni (nem is lehetne ennyi olajban) csak addig hagyjuk benne, amíg szép pirosas lesz a széle.
- A hagymát finomra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával 10 percig főzzük az olívaolajon. Hozzáadjuk a húst, és addig piritgatjuk, amíg barna nem lesz.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, és egy fél decit az alapléből, majd a fűszereket (só, bors, apróra vágott zöldfűszerek 3/4-e) és még 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, átkeverjük, és elzárjuk a gázt.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplikat tűzálló tálba tesszük, megtöltjük a fűszeres hússal.
- A paradicsomlevet elkeverjük a maradék alaplével, hozzáadunk egy pici cukrot, és összerottyantjuk. A krumplik köré öntjük, és lefedjük tepsit/tálat.
- Betesszük a sütőbe, és egy órán keresztül sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fedőt. Ha kész, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 25060
- Feltöltés dátuma: 2016. január 21.
Ajánló
Alaplé helyett sima vizet is használhatunk. Bárány helyett pedig bármilyen más darált húst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Nem túl gyors, ám annál finomabb télies egytálétel. Szerintem a fűszerezéstől lesz különleges, de nyugodtan lehet rajta variálni, ha soknak érzitek a koriander. :) Recept Reza Mahammad Reza's Indian Spice című szakácskönyve alapján.