r
Nosalty Logó

Fűszeres töltött burgonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Fűszeres töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11811 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    47246 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 1772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2472 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk.
  2. A tojást megfőzzük.
  3. A krumplikat kiskanállal vagy dinnyevágóval kivájjuk, a levet kitöröljük belőle. Ha kész, egy nagyobb serpenyőbe öntönk egy deci olajat, felforrósítjuk, és párszor átforgatjuk benne a krumplikat. Nem kell átsütni (nem is lehetne ennyi olajban) csak addig hagyjuk benne, amíg szép pirosas lesz a széle.
  4. A hagymát finomra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával 10 percig főzzük az olívaolajon. Hozzáadjuk a húst, és addig piritgatjuk, amíg barna nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomot, és egy fél decit az alapléből, majd a fűszereket (só, bors, apróra vágott zöldfűszerek 3/4-e) és még 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, átkeverjük, és elzárjuk a gázt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplikat tűzálló tálba tesszük, megtöltjük a fűszeres hússal.
  7. A paradicsomlevet elkeverjük a maradék alaplével, hozzáadunk egy pici cukrot, és összerottyantjuk. A krumplik köré öntjük, és lefedjük tepsit/tálat.
  8. Betesszük a sütőbe, és egy órán keresztül sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fedőt. Ha kész, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 24923
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Ajánló

Alaplé helyett sima vizet is használhatunk. Bárány helyett pedig bármilyen más darált húst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl gyors, ám annál finomabb télies egytálétel. Szerintem a fűszerezéstől lesz különleges, de nyugodtan lehet rajta variálni, ha soknak érzitek a koriander. :) Recept Reza Mahammad Reza's Indian Spice című szakácskönyve alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...