r
Nosalty Logó

Fűszeres padlizsán

Zsuzsci
Fűszeres padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
10.4g
Fehérje
57.3g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
273.4g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2833 micro
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kis tálkában összekeverjük a fokhagymát, köményt, koriandert, chilit, paprikát, citromhéjat, az olaj 2/3-t és egy csipetnyi sót. A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat bevagdossuk - ügyeljünk arra, hogy a héja ép maradjon! Bedörzsöljük a padlizsánokat a keverékkel - jól átitatjuk vele, majd sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben a bulgurt felöntjük 1,4 dl forró vízzel - és állni hagyjuk. A mazsolát 1,2 dl meleg vízben 10 percig áztatjuk, majd leöntjük róla a fölösleges vizet. Összekeverjük a bulgurhoz valókat: bulgur, mazsola, maradék olívaolaj, a fűszerek, olajbogyók, mandula, újhagyma, citromlé és egy kicsi só.
  3. A kész padlizsánokat tányérra helyezzük, hozzá bulgurt és joghurtot tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Yotam Ottolenghi az egyik kedvenc szakácsom. Imádom a receptjeit - ez megint egy szuper példa arra, hogy milyen finom a közel-keleti konyha.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...