Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
juhjud
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kuglóf
-
25g tej14 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
3g mák16 kcal
-
6g dió41 kcal
Máz
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
2g mák12 kcal
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kuglóf
-
200g tej112 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
85g narancslé40 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
25g mák131 kcal
-
50g dió327 kcal
Máz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
18g mák95 kcal
Összesen
3784
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kuglóf
-
15.9g tej9 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
13.6g cukor52 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
-
6.8g narancslé3 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
19.9g finomliszt73 kcal
-
2g mák10 kcal
-
4g dió26 kcal
Máz
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
1.4g mák8 kcal
Összesen
301
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 156 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6104.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1933 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 1345 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.4 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
3784
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Kuglóf
-
200 ml tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db fahéjrúd
-
4 db szegfűszeg
-
4 db kardamom
-
3 db tojás
-
170 g cukor
-
85 ml napraforgó olaj
-
85 ml narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag sütőpor
-
250 g finomliszt
-
25 g mák
Máz
-
1 db tojásfehérje
-
120 g porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
5 csepp narancslé
-
2 ek mák
Elkészítés
Kuglóf
- A tejhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt gyömbért, a kardamomot, és keverjük el. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, a tűzről leemelve tovább kavargatjuk. A tűzre visszatéve még 1-2-szer kavargatva felforraljuk, majd végleg levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Csavaros üvegbe töltve a hűtőbe tesszük és ott egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a tej jól átvegye a fűszerek ízét.
- Másnap a sütemény elkészítése előtt 1 órával vegyük ki a tejet és más hozzávalókat a hűtőből/kamrából és hagyjuk, hogy azok szobahőmérsékletűre melegedjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A tésztához a cukrot és a tojásokat egy mély tálba öntjük, majd gépi, vagy kézi habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a leszűrt fűszeres tejet, a napraforgóolajat, a narancslevet és a narancs lereszelt héját és az egészet jól összekeverjük. Apránként a folyadékhoz keverjük az átszitált lisztet, majd a mákot és a durvára vágott diót.
- Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát olajjal vagy vajjal kikenünk, kevés liszt felhasználásával kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés módozatban 45-50 percig sütjük. A sütési idő utolsó harmadában sütőpapírral takarjuk le a tetejét, ha nagyon pirulna. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. Szúrjunk grillpálcikát, hústűt a süteménybe a legvastagabb helyeken. Ha könnyen és tisztán jön ki a tű, akkor átsült a kuglóf.
- A sütőből kivéve a formájában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy megfelelő méretű tányért a kuglófforma tetejére téve, ráfordítjuk a süteményt és leemeljük róla a formát.
Máz
- A díszítéshez a tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját, majd a massza állagát kevés narancslé hozzáadásával állítjuk be. Sűrű, lassan folyó masszát kell kapjunk. A masszát a tányért forgatva, a sütemény tetejére öntjük, hogy az egyenletesen vonja azt be. A kuglóf tetejét kevés mákszórással díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 2711
- Feltöltés dátuma: 2022. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
juhjud
1 recept