r
Nosalty Logó

Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
juhjud
Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6104.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Kuglóf

Máz

Elkészítés

Kuglóf

  1. A tejhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt gyömbért, a kardamomot, és keverjük el. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, a tűzről leemelve tovább kavargatjuk. A tűzre visszatéve még 1-2-szer kavargatva felforraljuk, majd végleg levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Csavaros üvegbe töltve a hűtőbe tesszük és ott egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a tej jól átvegye a fűszerek ízét.
  2. Másnap a sütemény elkészítése előtt 1 órával vegyük ki a tejet és más hozzávalókat a hűtőből/kamrából és hagyjuk, hogy azok szobahőmérsékletűre melegedjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A tésztához a cukrot és a tojásokat egy mély tálba öntjük, majd gépi, vagy kézi habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a leszűrt fűszeres tejet, a napraforgóolajat, a narancslevet és a narancs lereszelt héját és az egészet jól összekeverjük. Apránként a folyadékhoz keverjük az átszitált lisztet, majd a mákot és a durvára vágott diót.
  3. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát olajjal vagy vajjal kikenünk, kevés liszt felhasználásával kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés módozatban 45-50 percig sütjük. A sütési idő utolsó harmadában sütőpapírral takarjuk le a tetejét, ha nagyon pirulna. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. Szúrjunk grillpálcikát, hústűt a süteménybe a legvastagabb helyeken. Ha könnyen és tisztán jön ki a tű, akkor átsült a kuglóf.
  4. A sütőből kivéve a formájában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy megfelelő méretű tányért a kuglófforma tetejére téve, ráfordítjuk a süteményt és leemeljük róla a formát.

Máz

  1. A díszítéshez a tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját, majd a massza állagát kevés narancslé hozzáadásával állítjuk be. Sűrű, lassan folyó masszát kell kapjunk. A masszát a tányért forgatva, a sütemény tetejére öntjük, hogy az egyenletesen vonja azt be. A kuglóf tetejét kevés mákszórással díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2675
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 21.

Receptkategóriák

Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf
juhjud 1 recept

Hozzávalók

Kuglóf

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...