r
Nosalty Logó

Fűszeres fasírt naan kenyérrel és salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Malacka
Fűszeres fasírt naan kenyérrel és salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres fasírthoz

A fűszeres joghurthoz

A naan kenyérhez

A salátához

Összesen 679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres fasírthoz

A fűszeres joghurthoz

A naan kenyérhez

A salátához

Összesen 3392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres fasírthoz

A fűszeres joghurthoz

A naan kenyérhez

A salátához

Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    501 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14644.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    10086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6566 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 3392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A fűszeres fasírthoz

A fűszeres joghurthoz

A naan kenyérhez

A salátához

Elkészítés

A fűszeres fasírthoz

  1. Fűszeres fasírt:
  2. Elkészítjük a szóját: egy lábasban vizet forralunk, ételízesítőt teszünk bele, beletesszük a szóját, felforraljuk, majd kinyomkodjuk a szójából a nedvességet.
  3. Száraz serpenyőben kb. 1 percig pirítjuk a római köményt, koriandert és borsot (csak akkor ha egészet tettünk bele), akkor tudjuk, hogy jó, mikor már illatos nem lesz.
  4. Mozsárban porrá őröljük, ennek hiányában bármilyen daráló megteszi, majd hozzáadjuk a többi fűszert, és jól elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a darált húshoz a szóját és a fűszereket, és alaposan összegyúrjuk, majd kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  6. Miután pihent, a húsból kb. 8-10 kb. 1- 1,5 cm vastag húspogácsát formázunk, és vékonyan kiolajozott serpenyőben nem túl nagy lángon megsütjük.
  7. Naan kenyér:
  8. A lisztet tálba tesszük, és hozzáadjuk a sót. Az olajat a langyos vízhez adjuk, ezután hozzáöntjük a liszthez, és jól összekeverjük. Mikor már egy egész egyben lévő, kicsit ragacsos tésztát kapunk, egy lisztezett deszkára öntjük, és addig dagasztjuk, míg sima nem lesz. Ha nagyon ragadnak, lehet hozzáadni még egy kis lisztet. Ha kész, letakarva 15 percig pihentetjük.
  9. Ezután 8 részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán 2-3 mm-es kis köröket nyújtunk belőle.
  10. Felforrósítunk egy serpenyőt, majd mikor jó forró, kicsit lejjebb vesszük a lángot, és a lepénykéket mindkét oldalon megsütjük. Akkor fordítjuk meg, mikor alánézünk, és látjuk, hogy kezd foltosodni (kb. 1-2 perc), majd a másik oldalát is megsütjük (az már csak 1 perc kb.)
  11. Fűszeres joghurt:
  12. Ugyanúgy, mint a húsnál köményt és a koriandert megpirítjuk, majd összetörjük. S végül minden hozzávalót összekeverünk.
  13. Saláta:
  14. Miden zöldséget az általunk kívánt méretre és formára vágjuk.:) (Mondjuk azt ajánlom, hogy az uborka közepét mindenképp kaparjuk, mert különben eláztatja a salátát.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2646
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Ezt a receptet a neten találtam, azonnal megtetszett. Néhány apróbb változtatással elkészítettem. Mindenki megvolt elégedve az eredménnyel, egyrészt mert finom nagyon:), másrészt, mert valami más, nem a megszokott fasírt élmény. Azonban őszintén bevallom a joghurtos öntetet nem készítettem el hozzá, mert kb. semmi nem volt hozzá itthon, így egyszerű tzatzikivel tálaltam, azzal is nagyon finom lett. De senkit nem akarok megfosztani ettől a fűszeres öntettől, így változtatás-mentesen feltettem.:)

Hozzávalók

A fűszeres fasírthoz

A fűszeres joghurthoz

A naan kenyérhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...