Fűszeres bundás kenyér spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jonas konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
főzelékhez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
33g zöldség alaplé2 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
21g tejföl41 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
bundás kenyérhez
-
64g tojás81 kcal
-
21g görög joghurt21 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
58g kenyér160 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
Összesen
702
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
főzelékhez
-
24g olívaolaj212 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
900g spenót149 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
bundás kenyérhez
-
385g tojás484 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g kenyér959 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
Összesen
4218
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
főzelékhez
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
7.8g zöldség alaplé1 kcal
-
35.2g spenót6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g zeller0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
bundás kenyérhez
-
15.1g tojás19 kcal
-
4.9g görög joghurt5 kcal
-
0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.7g kenyér38 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
3.9g füstölt sajt13 kcal
Összesen
166
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 825 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 196.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 776 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6840 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14320 micro
Összesen
702
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 136.4 g
Zsír
-
Összesen 306 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9292.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1586 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 771 mg
-
Foszfor 1685 mg
-
Nátrium 4951 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4115 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 4657 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1868 micro
-
Kolin: 1233 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41041 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85921 micro
Összesen
4218
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1606 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3362 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
főzelékhez
-
3 ek olívaolaj
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 dl zöldség alaplé
-
900 g spenót
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
125 g tejföl
-
3 csapott ek finomliszt
bundás kenyérhez
-
7 db tojás
-
125 g görög joghurt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál bazsalikom
-
4 db zellerlevél
-
3 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
350 g kenyér
-
2 dl napraforgó olaj
-
10 dkg füstölt sajt
Elkészítés
főzelékhez
- Olívaolajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük 2 dl alaplével.
- Ezután hozzáadjuk a spenótot és a zellert (nem kell megvárni, míg a parajpüré felolvad, az alaplé miatt egyenletesen fog felolvadni). Borsozzuk, sózzuk (ha van, fokhagymasóval), és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet.
- 30 perc főzés után összekeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzákeverjük a spenóthoz, csomómentesen elkeverjük.
- 10 perc főzés után levesszük a tűzről.
bundás kenyérhez
- A összekeverjük a tojást egy tálban, fűszerpaprikával, petrezselyemmel, borssal, reszelt fokhagymával, bazsalikommal, sóval, ételízesítővel és joghurttal.
- A szeletelt magvas kenyeret megforgatjuk a fűszeres tojásban, és kisütjük olajban, sütés után közvetlen rászórjuk a reszelt sajtot.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7000
- Feltöltés dátuma: 2015. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jonas konyhája
13 recept
Egyik ismerősömék szokták spenóttal enni a bundás kenyeret. Számomra viszont ez túl egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsit felturbóztam mindkét ételt.