Füstölt húsleves pirított zsemlekockás galuskával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
125g sertésoldalas242 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A galuskához
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
822
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A galuskához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3293
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
18g sertésoldalas35 kcal
-
14.4g sárgarépa5 kcal
-
9.7g fehérrépa6 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5.8g zeller2 kcal
-
6.5g karalábé1 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
18g kelkáposzta4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A galuskához
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5.8g zsemle16 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
117
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1441.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 408.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 899 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 8550 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1154 micro
Összesen
822
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 138.4 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5765.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 991 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 2011 mg
-
Nátrium 1919 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1635.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3597 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 438 micro
-
K vitamin: 1175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 901 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 34199 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 4617 micro
Összesen
3293
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 445 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
5 db zellerlevél
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
A galuskához
-
30 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A húst megmossuk és hideg vízben felrakjuk egy méretes edényben (5-6 l) főni.
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és aprítjuk.
- A zsemléket vagy a szeletelt kenyeret a héjától megfosztjuk és apró kockákra vágjuk, majd sütőben 200 fokon, folyamatos figyelés mellett világos barnára pirítjuk.
- Ha a húslé felforrt, hagyjuk még egy öt percig forrni, majd leöntjük az első habos, zavaros levet róla. Erre azért van szükség, mert a füstölt hústól nagyon sós és nagyon zavaros lenne a levesünk.
- A húsokat hideg vízben újból felrakjuk főni, ami már csak pezsegve forrhat, ugyanúgy, mint a rendes húsleves.
- Kb. 2 óra múlva (amikor a hús annyira megpuhul, hogy a villát bele lehet szúrni) beletesszük a zöldségeket, ízesítjük szemes borssal, ételízesítővel (figyelni kell arra, hogy a hús még mindig sós).
- A zöldségekkel együtt még másfél órát főzzük.
- A liszttel, tojással, vízzel, kicsi örőlt borssal, ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemmel készítünk egy laza galuskatésztát, amit alaposan összedolgozunk, majd hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat (óvatosan, hogy ne törjenek össze)
- Fél órát pihentetjük, majd lobogó, forró vízben, evőkanálnyi galuskákat szaggatva megfőzzük.
- Ha kész a levesünk, feltétlenül szűrjük le, mert másnapra nagyon sós lesz.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 12511
- Feltöltés dátuma: 2010. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Férjem édesanyjától származik a leves receptje (családi recept). Ő már nagyon régen nincs köztünk, de a kitűnő receptes füzetét azóta is féltve őrzöm. Fantasztikus leveseket főzött és süteményeket sütött, nagyon sokat tanultam tőle. Hálás vagyok a sorsnak, hogy rövid ideig ugyan, de ismerhettem. A receptkönyvét (ahogy időm engedi) számítógépbe viszem, így remélem az utódok is láthatják.