Frankfurti sertésszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gyevocska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
88g virsli235 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
3 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1426
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
13 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5707
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
35.1g sertés rövidkaraj58 kcal
-
22g kelkáposzta5 kcal
-
15.4g virsli41 kcal
-
4.4g bacon17 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
11.2g napraforgó olaj99 kcal
Összesen
250
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 118 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 726 mg
-
Nátrium 1038 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 329.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1426
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.2 g
Zsír
-
Összesen 472.2 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 231 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9213.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2904 mg
-
Nátrium 4154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 485 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2582 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
5707
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 202 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej kelkáposzta
-
35 dkg virsli
-
1 ek sűrített paradicsom
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A kelkáposztát metéltre vágjuk.
- A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütjük. Rátesszük a kelkáposztát, enyhén besózzuk és kis ideig forgatjuk, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverünk 1 ek paradicsompürét, és felengedjük egy kevés vízzel.
- A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, enyhén paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
- Míg sül a hús, a káposztához teszünk egy kis fokhagymát, majorannát, köménymagot.Ha felfőtt kóstoljuk meg elég-e a sava, ha nem, akkor picivel pótoljuk, de vigyázzunk, mert a hús is be van sózva, ami később hozzá kerül.
- Ahogy sül a hús, úgy tesszük a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni, illetve legyen elég szaft:)
- Ha mindennel kész vagyunk, benne az összes hús, akkor belekarikázzuk a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze), és meghintjük még egy kevés liszttel. Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és kész is.
- Ha azt akarjuk, hogy a káposztánk ropogósabb legyen, és ne főjjön szét teljesen, akkor először süssük ki a húsokat, utána kezdjünk a káposztához. (Köretnek én kockázott sült burgonyát készítettem hozzá, és a húst meglocsoltam tejföllel. Tejföl nélkül is nagyon finom :).
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 51517
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gyevocska
5 recept
Saját recept. Egyszer valahol olvastam egy hasonló receptet, de kicsit átvariáltam a saját ízlésem szerint. Nagyon jól sikerült, úgyhogy biztosan nem utoljára került az asztalra :) Remélem másoknak is ízleni fog. :)