r
Nosalty Logó

Frankfurti sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gyevocska
Frankfurti sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1426 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1426 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.2 g

Zsír

  • Összesen
    472.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9213.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    4154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2582 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 5707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát metéltre vágjuk.
  2. A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütjük. Rátesszük a kelkáposztát, enyhén besózzuk és kis ideig forgatjuk, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverünk 1 ek paradicsompürét, és felengedjük egy kevés vízzel.
  3. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, enyhén paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  4. Míg sül a hús, a káposztához teszünk egy kis fokhagymát, majorannát, köménymagot.Ha felfőtt kóstoljuk meg elég-e a sava, ha nem, akkor picivel pótoljuk, de vigyázzunk, mert a hús is be van sózva, ami később hozzá kerül.
  5. Ahogy sül a hús, úgy tesszük a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni, illetve legyen elég szaft:)
  6. Ha mindennel kész vagyunk, benne az összes hús, akkor belekarikázzuk a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze), és meghintjük még egy kevés liszttel. Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és kész is.
  7. Ha azt akarjuk, hogy a káposztánk ropogósabb legyen, és ne főjjön szét teljesen, akkor először süssük ki a húsokat, utána kezdjünk a káposztához. (Köretnek én kockázott sült burgonyát készítettem hozzá, és a húst meglocsoltam tejföllel. Tejföl nélkül is nagyon finom :).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 51345
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gyevocska 5 recept

Saját recept. Egyszer valahol olvastam egy hasonló receptet, de kicsit átvariáltam a saját ízlésem szerint. Nagyon jól sikerült, úgyhogy biztosan nem utoljára került az asztalra :) Remélem másoknak is ízleni fog. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...