Frankfurti leves 5. - felvidékiesen
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
117g kelkáposzta25 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
17g rizs60 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
70g virsli188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
333g víz0 kcal
A rántáshoz
-
24 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
376
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
700g kelkáposzta151 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
420g virsli1130 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A rántáshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2260
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
17.7g kelkáposzta4 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
12.7g burgonya7 kcal
-
2.5g rizs9 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
10.6g virsli29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50.6g víz0 kcal
A rántáshoz
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
59
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1206.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 535.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 877 micro
-
β-karotin 2650 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
376
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7239.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 3795 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 3214.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1875 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 414 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 785 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 15900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
2260
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 csipet kakukkfű
-
2 csipet zsálya
-
420 g virsli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
A rántáshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 kk fűszerpaprika
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
A leveshez
- A káposztát a krumplival, a rizzsel, a fokhagymával, az őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a zsályával feltesszük főni, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
- Közben elkészítjük a rántást, kicsit sötétebbre pirítjuk, és belekeverjük a paprikát ésegy kisköménymagot.
- Ha a leves megfőtt, beletesszük az irdalt virslit, és berántjuk az elkészített rántással.
- A levest 3-4 perc alatt készre főzzük.
- Ha kell, még utánafűszerezzük.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 35491
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
A leves sűrűségét a hozzáadott rántás határozza meg, mert akár főzeléket is készíthetünk több rántás hozzáadásával, persze akkor fokozni kell a fűszerezését is, és kevesebb vízben főzzük. Bármilyen kolbászfélével készíthetjük, ízlésünk szerint. Gyermekeim néha még tejfölt is szoktak a tetejére tenni és belekavarni. Mivel most virslivel készült, tehát frankfurti leves lett. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Felvidék sajátosságait keresztapámtól tanultam, mert ő Ungváron született, és rengeteg, ott megszokott ízesítésű ételt készített. Nálunk mindenki imádja a kelkáposztát, elég gyakran főzöm levesnek, főzeléknek, sőt rakottan is.