r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 5. - felvidékiesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Frankfurti leves 5. - felvidékiesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2260 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7239.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    3795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    15900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 2260 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A káposztát a krumplival, a rizzsel, a fokhagymával, az őrölt köménnyel, a kakukkfűvel és a zsályával feltesszük főni, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
  2. Közben elkészítjük a rántást, kicsit sötétebbre pirítjuk, és belekeverjük a paprikát ésegy kisköménymagot.
  3. Ha a leves megfőtt, beletesszük az irdalt virslit, és berántjuk az elkészített rántással.
  4. A levest 3-4 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha kell, még utánafűszerezzük.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35491
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

A leves sűrűségét a hozzáadott rántás határozza meg, mert akár főzeléket is készíthetünk több rántás hozzáadásával, persze akkor fokozni kell a fűszerezését is, és kevesebb vízben főzzük. Bármilyen kolbászfélével készíthetjük, ízlésünk szerint. Gyermekeim néha még tejfölt is szoktak a tetejére tenni és belekavarni. Mivel most virslivel készült, tehát frankfurti leves lett.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Felvidék sajátosságait keresztapámtól tanultam, mert ő Ungváron született, és rengeteg, ott megszokott ízesítésű ételt készített. Nálunk mindenki imádja a kelkáposztát, elég gyakran főzöm levesnek, főzeléknek, sőt rakottan is.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...