r
Nosalty Logó

Francia mákos Máriától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia mákos Máriától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14096 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    4543 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    5117 mg
  • Nátrium
    3336 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    1641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2183 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2444 micro
Összesen 8524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit, mint a piskótatésztát összevegyítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.
  2. A lapok hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezve kisodorjuk, és két lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük.
  4. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk.
  5. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.
  6. A következőképpen töltjük meg a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, második lap. A krémből annyit mindenképpen hagyjunk, hogy a tetejét megkenhessük vele.
  7. Közben a 10 dkg diót darabokra vágjuk. Egy púpos evőkanál kristálycukrot, 1 evőkanál margaint összepirítunk, és a tetejére szórjuk. Tortadarát szórunk rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11741
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos a pihentetés. Olyan lesz, mint egy torta. Tegyük hidegre, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Hozzávalók

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...