r
Nosalty Logó

Flódni scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Flódni scone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 2959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, majd belekockázzuk a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, hogy olyan állaga legyen, mint a nedves homoknak, nagyobb vajdarabokkal tarkítva.
  2. Ekkor hozzáöntjük a tejet és egységes tésztát gyúrunk. Téglává formázzuk, majd frissentartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 30-60 perce. Közben elkészítjük az almavajat.

A hajtogatáshoz

  1. Az almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk, majd közepes méretű kockákra vágjuk. Egy széles fazékba vagy serpenyőbe tesszük a mézzel, fahéjjal és szefűszeggel, majd alacsony lángon, fedő alatt elkezdjük párolni. Nagyjából 30-40 percig főzzük, néha átkeverve, míg az almák teljesen szét nem esnek. A sűrű pépet késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Elővesszük a tésztát, majd lisztezett felületen nagyjából 5-7 milliméter vastagra nyújtjuk. A felét megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk mákkal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Óvatosan nyújtunk rajta egyet sodrófával, majd megkenjük az így kapott téglalap felét almvajjal és megszórjuk dióval. Hajtunk rajta egy utolsót, kinyújtjuk, amennyire tudjuk. A tészta felére ismét szilvalekvár és mák kerüljön, majd utoljára hajtsuk félbe a tésztát.
  3. Elegyengetjük a téglatestünket, majd óvatosan felvágjuk egy éles késsel: készíthetünk kisebb vagy nagyobb pogácsákat is. A tetejüket megkenjük a tojássárgájával, nyomunk mindegyikre egy fél diót, majd megszórjuk mákkal.
  4. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2125
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Flódni scone
Lakos Benedek 394 recept

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós tésztalemezeket, és persze a dió, mák sem marad el. Egy fokkal egyszerűbb recept, ha nem akarjuk a nagy klasszikus süteményt megsütni.

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...