r
Nosalty Logó

Flódni scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Flódni scone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 2959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, majd belekockázzuk a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, hogy olyan állaga legyen, mint a nedves homoknak, nagyobb vajdarabokkal tarkítva.
  2. Ekkor hozzáöntjük a tejet és egységes tésztát gyúrunk. Téglává formázzuk, majd frissentartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 30-60 perce. Közben elkészítjük az almavajat.

A hajtogatáshoz

  1. Az almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk, majd közepes méretű kockákra vágjuk. Egy széles fazékba vagy serpenyőbe tesszük a mézzel, fahéjjal és szefűszeggel, majd alacsony lángon, fedő alatt elkezdjük párolni. Nagyjából 30-40 percig főzzük, néha átkeverve, míg az almák teljesen szét nem esnek. A sűrű pépet késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Elővesszük a tésztát, majd lisztezett felületen nagyjából 5-7 milliméter vastagra nyújtjuk. A felét megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk mákkal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Óvatosan nyújtunk rajta egyet sodrófával, majd megkenjük az így kapott téglalap felét almvajjal és megszórjuk dióval. Hajtunk rajta egy utolsót, kinyújtjuk, amennyire tudjuk. A tészta felére ismét szilvalekvár és mák kerüljön, majd utoljára hajtsuk félbe a tésztát.
  3. Elegyengetjük a téglatestünket, majd óvatosan felvágjuk egy éles késsel: készíthetünk kisebb vagy nagyobb pogácsákat is. A tetejüket megkenjük a tojássárgájával, nyomunk mindegyikre egy fél diót, majd megszórjuk mákkal.
  4. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2017
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Flódni scone
Lakos Benedek 374 recept

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós tésztalemezeket, és persze a dió, mák sem marad el. Egy fokkal egyszerűbb recept, ha nem akarjuk a nagy klasszikus süteményt megsütni.

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...