r
Nosalty Logó

Flódni rétes Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Flódni rétes Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Diós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Még hozzá

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Diós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Még hozzá

Összesen 5612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Diós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Még hozzá

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6239.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    2662 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1207 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 5612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Almás töltelékhez

Diós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Még hozzá

Elkészítés

Tésztához

  1. A mákos töltelékhez a bort a mákkal, mézzel és a szegfűszeggel összefőzzük.
  2. A diós töltelékhez a tejjel a diót, a cukrot és a sárgabaracklekvárt összeforraljuk.
  3. Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük. Ráreszeljük a citrom héját, levét rácsavarjuk. Belekeverjük a cukrot és a fahéjat is. (Ekkor begyújthatjuk a sütőt 160 fokra hőlégkeverésen.)
  4. A vajat megolvasztjuk, és 3-3 réteslapot megvajazunk, egymásra fektetünk, és elkezdjük tölteni. Ekkora mennyiségű töltelékből 2 rúd rétes lesz.
  5. Először a tészta alját megszórjuk kevés darált keksszel, erre egyenletesen simítjuk el az almás tölteléket, melynek a tetejét is megszórjuk kevés darált keksszel, majd tekerünk egyet a tésztán.
  6. A következő rétegre a mákos töltelék, melynek közepét végig rakjuk aszalt szilvával, majd újra tekerünk egyet a tésztán.
  7. Ezt követi a diós töltelék felhelyezése. A fennmaradó tésztacsíkot pedig szilvalekvárt kenünk végig, és ráhajtjuk a diós részt.
  8. Biztonsági óvintézkedésként 1-1 üres réteslapot megvajazunk, és ebbe tekerjük a már megtöltött rudakat. Végüket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a feltekert réteseket, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és az előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4666
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni rétes Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Fűszeres Eszter oldalán nézelődtem, amikor ezt a receptet megláttam. Hagyományosan ezt a süteményt nem rétestésztába töltik, de gondolom gyorsabb megoldásnak találták, akik elkészítették. A szerző panaszkodik, hogy elég macerás az édesség elkészítése, s ugyanezt írta róla Stahl Judit is. Először még csodálkoztam, mi olyan macerás ezen, hiszen pillanatok alatt összekészítettem a töltelékeket, de mikor tekergettem, azért már kapisgáltam, miért is írták ezt. Tulajdonképpen nem volt annyira nehézkes, bár nem az a desszert, amit öt perc alatt össze lehet dobni. Ám mindenképpen megéri a fáradozást, mert nagyon finom, gazdag desszerttel örvendeztethetjük meg magunkat és családunkat, barátainkat.

Hozzávalók

Tésztához

Almás töltelékhez

Diós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Még hozzá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...