r
Nosalty Logó

Flódni - Petruskától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Flódni - Petruskától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

1011
Kalória
18.8g
Fehérje
90.4g
Szénhidrátok
67.1g
Zsír
127g
Víz
86.4g
Koleszterin
12.8g
Rost
25.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 8069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    536.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10929.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    4439 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1441 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    1015.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 8069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat alaposan összegyúrjuk. Hűtőben min. 1 órát, vagy folpackban csomagolva egy éjszakát is pihentetjük.
  2. Az almát vékonyra felszeleteljük, és ízlés szerint édesítve puhára pároljuk a többi hozzávalóval.
  3. A mákot és diót elkeverjük a forró, cukros tejjel.
  4. Ez az adag egy nagy tepsire elegendő. A tepsit kivajazzuk. A tésztát négyfele vesszük és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe az első lapot. Lekvárt kenünk rá. (Én házi sárgabarack lekvárt szoktam.) Nem kell vastagon. Erre kerül a mákos töltelék. Utána megint tésztalap következik. Erre megint lekvár, alma töltelék. Erre megint tészta, lekvár, dió töltelék. Lehet, hogy a diósat nem annyira könnyű elkenni, de az se jó, ha túl lágy a diós krém. Utolsónak megint tészta. Villával vagy hústűvel megszurkáljuk, forró sütőben megsütjük. Nem kell pirosra sütni, fehér maradjon a teteje!
  5. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x50

Ez egy régi recept, még a planétás receptsorozatból való. Kb 20 éve sütjük eleinte anyukám, azután pedig én, kisebb-nagyobb időközönként. Sokáig elállna, ha megérné nálunk azt az időt! Azoknak is ízlik, akik nincsenek oda az édes süteményekért, mert ez nem egy túl édes süti, persze úgy is el lehet készíteni, de szerintem így finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Almás pite pop tart

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!