r
Nosalty Logó

Flódni - Petruskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Flódni - Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 8069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    536.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10929.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    4439 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1441 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 8069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat alaposan összegyúrjuk. Hűtőben min. 1 órát, vagy folpackban csomagolva egy éjszakát is pihentetjük.
  2. Az almát vékonyra felszeleteljük, és ízlés szerint édesítve puhára pároljuk a többi hozzávalóval.
  3. A mákot és diót elkeverjük a forró, cukros tejjel.
  4. Ez az adag egy nagy tepsire elegendő. A tepsit kivajazzuk. A tésztát négyfele vesszük és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe az első lapot. Lekvárt kenünk rá. (Én házi sárgabarack lekvárt szoktam.) Nem kell vastagon. Erre kerül a mákos töltelék. Utána megint tésztalap következik. Erre megint lekvár, alma töltelék. Erre megint tészta, lekvár, dió töltelék. Lehet, hogy a diósat nem annyira könnyű elkenni, de az se jó, ha túl lágy a diós krém. Utolsónak megint tészta. Villával vagy hústűvel megszurkáljuk, forró sütőben megsütjük. Nem kell pirosra sütni, fehér maradjon a teteje!
  5. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27894
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Ajánló

Ünnepekre, vendégváráshoz vagy csak úgy!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni - Petruskától
Petruska 61 recept

Ez egy régi recept, még a planétás receptsorozatból való. Kb 20 éve sütjük eleinte anyukám, azután pedig én, kisebb-nagyobb időközönként. Sokáig elállna, ha megérné nálunk azt az időt! Azoknak is ízlik, akik nincsenek oda az édes süteményekért, mert ez nem egy túl édes süti, persze úgy is el lehet készíteni, de szerintem így finom.

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...