Flódni - Petruskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
6g tej4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
2g vaj13 kcal
Az almás töltelékhez
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
Összesen
1011
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
14g vaj100 kcal
Az almás töltelékhez
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
Összesen
8069
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
9g vaj64 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
1.8g tej1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Az almás töltelékhez
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
-
3.6g tej2 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
9g mák47 kcal
-
1.8g sárgabaracklekvár5 kcal
Összesen
288
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1366.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 127 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
1011
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.6 g
Zsír
-
Összesen 536.4 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 202 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10929.3 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 4439 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 1441 mg
-
Foszfor 3870 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 722.9 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 102 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2164 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 2094 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
8069
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 dkg friss élesztő
-
0.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tejföl
Az almás töltelékhez
-
1 fél citromból nyert citromlé
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
-
5 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tésztának valókat alaposan összegyúrjuk. Hűtőben min. 1 órát, vagy folpackban csomagolva egy éjszakát is pihentetjük.
- Az almát vékonyra felszeleteljük, és ízlés szerint édesítve puhára pároljuk a többi hozzávalóval.
- A mákot és diót elkeverjük a forró, cukros tejjel.
- Ez az adag egy nagy tepsire elegendő. A tepsit kivajazzuk. A tésztát négyfele vesszük és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe az első lapot. Lekvárt kenünk rá. (Én házi sárgabarack lekvárt szoktam.) Nem kell vastagon. Erre kerül a mákos töltelék. Utána megint tésztalap következik. Erre megint lekvár, alma töltelék. Erre megint tészta, lekvár, dió töltelék. Lehet, hogy a diósat nem annyira könnyű elkenni, de az se jó, ha túl lágy a diós krém. Utolsónak megint tészta. Villával vagy hústűvel megszurkáljuk, forró sütőben megsütjük. Nem kell pirosra sütni, fehér maradjon a teteje!
- Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x50
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27894
- Feltöltés dátuma: 2011. december 28.
Ajánló
Ünnepekre, vendégváráshoz vagy csak úgy!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Ez egy régi recept, még a planétás receptsorozatból való. Kb 20 éve sütjük eleinte anyukám, azután pedig én, kisebb-nagyobb időközönként. Sokáig elállna, ha megérné nálunk azt az időt! Azoknak is ízlik, akik nincsenek oda az édes süteményekért, mert ez nem egy túl édes süti, persze úgy is el lehet készíteni, de szerintem így finom.