Flódni - hamisítatlan karácsonyi édesség
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g rosé25 kcal
-
28g szilvalekvár43 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
diótöltelék
-
40g dió262 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g rosé8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
máktöltelék
Összesen
1778
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g rosé123 kcal
-
140g szilvalekvár217 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
diótöltelék
-
200g dió1308 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g rosé41 kcal
-
2g citromlé0 kcal
máktöltelék
Összesen
8897
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
20.5g finomliszt75 kcal
-
12.3g margarin88 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
6.2g rosé5 kcal
-
5.7g szilvalekvár9 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
diótöltelék
-
8.2g dió54 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
2.1g rosé2 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
máktöltelék
Összesen
366
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 98 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 94 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1778
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.9 g
Zsír
-
Összesen 489.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 232 g
-
Koleszterin 937 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9355.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 3591 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 1174 mg
-
Foszfor 3520 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 973.1 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 470.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2845 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 647 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 2688 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1872 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1301 micro
Összesen
8897
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
tészta
-
50 dkg finomliszt
-
30 dkg margarin
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1.5 dl rosé
diótöltelék
máktöltelék
Elkészítés
tészta
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe ütjük a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk. Majd 4 részre osztjuk. 15 percig hagyjuk pihenni.
- A darált diót összekeverjük a többi hozzávalóval. Jól elkeverjük.
- A darált mákot összekeverjük minden hozzávalóval. Alaposan elkeverjük.
- Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön a fedőlap, amit tojássárgájával átkenünk.
- 180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 40 perc alatt. Kihűlve felvágjuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2226
- Feltöltés dátuma: 2018. december 13.
Ajánló
Én rozé bort használtam hozzá, és tökéletes lett vele!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Igazi kalóriabomba!! A flódni, amit mindenki zsidó édességként tart számon, a régi magyar, német és cseh zsidó szakácskönyvekben meg sem jelenik, csupán a XIX–XX. század fordulóján bukkan fel, s akkor is csak Magyarországon. Lapos és vékony süteményt jelent..