r
Nosalty Logó

Flódni - hamisítatlan karácsonyi édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Flódni - hamisítatlan karácsonyi édesség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 8897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9355.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    3591 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1174 mg
  • Foszfor
    3520 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.1 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 8897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Elkészítés

tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe ütjük a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk. Majd 4 részre osztjuk. 15 percig hagyjuk pihenni.
  2. A darált diót összekeverjük a többi hozzávalóval. Jól elkeverjük.
  3. A darált mákot összekeverjük minden hozzávalóval. Alaposan elkeverjük.
  4. Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön a fedőlap, amit tojássárgájával átkenünk.
  5. 180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 40 perc alatt. Kihűlve felvágjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2226
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

Én rozé bort használtam hozzá, és tökéletes lett vele!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi kalóriabomba!! A flódni, amit mindenki zsidó édességként tart számon, a régi magyar, német és cseh zsidó szakácskönyvekben meg sem jelenik, csupán a XIX–XX. század fordulóján bukkan fel, s akkor is csak Magyarországon. Lapos és vékony süteményt jelent..

Hozzávalók

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...