Fiákeres gulyás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marianna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
188g marhalábszár240 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
255g vöröshagyma93 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
676
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
750g marhalábszár960 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
1020g vöröshagyma371 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0 kcal
-
33 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
2708
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.7g marhalábszár38 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
40.3g vöröshagyma15 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.2g vörösborecet0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
5.5g virsli15 kcal
-
6.3g csemegeuborka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
4g tejföl8 kcal
Összesen
106
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1579.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 434.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 956 micro
Összesen
676
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 223.7 g
Zsír
-
Összesen 142.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6317.8 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 1063 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2600 mg
-
Nátrium 2003 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1739 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 541 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 3721 micro
-
β-crypt 515 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 3823 micro
Összesen
2708
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 455 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
6 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 tk majoranna
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 db tojás
-
140 g virsli
-
4 közepes db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felkockázzuk (hártyás, inas részeket eltávolítjuk).
- A hagymát felkarikázzuk, és forró olajon kevergetve aranybarnára pirítjuk.Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a borecettel.
- A hagymát az edényből kivesszük, és félretesszük, a visszamaradt olajon a húst átpirítjuk, míg a színe világosabb nem lesz.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát (ha nem borecettel készítjük, akkor a reszelt citromhéjat), az őrölt köményt. Összekeverjük a paradicsompürével (vagy a ketchupot és a paradicsomot), és enyhén lepirítjuk.
- Liszttel megszórjuk, kevés vízzel felengedjük (2,5 dl), és felforraljuk.
- Hozzátesszük a félretett hagymát, és felöntjük egy kis forró vízzel (kb.1 dl). Lefedve, kb. 2 órán át puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, hogy szükséges-e pótolni a vizet, és ha kell, apránként forró vizet adhatunk hozzá.
- A 4 tojást 10 perc alatt keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és éles késsel vagy tojás szeletelővel karikákra vágjuk. (Bécsben tükörtojással is ettem, de ahány ház, annyi szokás. Aki nem szereti a főtt tojást, készítse tükörtojással!)
- A virslit felkarikázzuk nagyobb darabokra, és a pörköltbe főzzük. Az uborkát szintén felkarikázzuk.
- Az elkészült gulyást szükség szerint utána ízesítjük.
- Tejföllel vagy anélkül, tálaláskor a gulyásra halmozzuk a tükörtojást vagy a főtt tojást és az uborkát. Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16205
- Feltöltés dátuma: 2010. július 15.
Ajánló
Friss házi kenyérrel vagy sós főtt krumplival kínáljuk. Italnak, mivel „bécsi fiákeres”, sört is fogyaszthatunk hozzá. Én néha a krumplit is belefőzöm. Sőt néha nokedlit adok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marianna
11 recept
Egyszer az édesanyám a bécsi rokonoktól kapott recept alapján ezt a gulyást készítette a családnak egy szülinapibulira. Akkora sikere volt, hogy azóta minden évben elkészítjük valamilyen neves alkalomra. Ugyanis minél nagyobb adagban készül, annál finomabb! Bográcsban is kiváló!