r
Nosalty Logó

Fiákeres gulyás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna
Fiákeres gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3721 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    3823 micro
Összesen 2708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk (hártyás, inas részeket eltávolítjuk).
  2. A hagymát felkarikázzuk, és forró olajon kevergetve aranybarnára pirítjuk.Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a borecettel.
  3. A hagymát az edényből kivesszük, és félretesszük, a visszamaradt olajon a húst átpirítjuk, míg a színe világosabb nem lesz.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát (ha nem borecettel készítjük, akkor a reszelt citromhéjat), az őrölt köményt. Összekeverjük a paradicsompürével (vagy a ketchupot és a paradicsomot), és enyhén lepirítjuk.
  5. Liszttel megszórjuk, kevés vízzel felengedjük (2,5 dl), és felforraljuk.
  6. Hozzátesszük a félretett hagymát, és felöntjük egy kis forró vízzel (kb.1 dl). Lefedve, kb. 2 órán át puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, hogy szükséges-e pótolni a vizet, és ha kell, apránként forró vizet adhatunk hozzá.
  7. A 4 tojást 10 perc alatt keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és éles késsel vagy tojás szeletelővel karikákra vágjuk. (Bécsben tükörtojással is ettem, de ahány ház, annyi szokás. Aki nem szereti a főtt tojást, készítse tükörtojással!)
  8. A virslit felkarikázzuk nagyobb darabokra, és a pörköltbe főzzük. Az uborkát szintén felkarikázzuk.
  9. Az elkészült gulyást szükség szerint utána ízesítjük.
  10. Tejföllel vagy anélkül, tálaláskor a gulyásra halmozzuk a tükörtojást vagy a főtt tojást és az uborkát. Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16161
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Ajánló

Friss házi kenyérrel vagy sós főtt krumplival kínáljuk. Italnak, mivel „bécsi fiákeres”, sört is fogyaszthatunk hozzá. Én néha a krumplit is belefőzöm. Sőt néha nokedlit adok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Egyszer az édesanyám a bécsi rokonoktól kapott recept alapján ezt a gulyást készítette a családnak egy szülinapibulira. Akkora sikere volt, hogy azóta minden évben elkészítjük valamilyen neves alkalomra. Ugyanis minél nagyobb adagban készül, annál finomabb! Bográcsban is kiváló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...