Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A malachoz
-
200g sertéshús332 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g méz11 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A körethez
-
125g mexikói keverék115 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
Összesen
756
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A malachoz
-
800g sertéshús1328 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g méz43 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A körethez
-
500g mexikói keverék460 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
Összesen
3019
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A malachoz
-
30.8g sertéshús51 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A körethez
-
19.2g mexikói keverék18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7.1g zöldhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38.5g újkrumpli24 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
Összesen
117
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 328.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
756
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.9 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5229 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 2278 mg
-
Nátrium 1999 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1333 micro
Összesen
3019
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A malachoz
-
10 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál méz
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 teáskanál paprikakrém
-
2 teáskanál mustár
-
1 teáskanál barna cukor
A körethez
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 közepes db zöldhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A malachoz
- A sok-sok fűszert alaposan összekeverjükaz olajjal, az ínyencek egy kis bort is önthetnek a páclébe.
- A malackánkat alaposan megmossuk, a bőrös részeket és a húsosat is egyaránt bevagdossuk,és beledugdossuka fokhagyma gerezdeket, minél többet,annál jobb(éna hús mellé is pakoltam bőven).
- Sűrű páclével alaposan megöntözzüka husit, és hagyjukpihenni legalább egy napot (én nem mindig hagyom, úgy is isteni). Természetesen letakarva pihentetjük,és hagyjuk,hogy beszívja a fűszereket.
- Fóliával lefedett tepsiben sütjükeleinte közepes lángonlegalább 1 órát, időnként ellenőrizzük,ha nincs elég folyadék alatta, egy kis vizet öntünk alá. Locsolgatjuka páclével is!
- Amíg a malackánk sül a sütőben, elkészítjüka köreteket. A fagyasztott zöldségköretet megpároljukzöldfűszerekkel (bazsalikom, zöldhagyma, petrezselyem) és persze egy kis só.
- A krumplit alaposan megmossuk,és gerezdekre vágjuk, bepakoljukegy lezárható nylon tasakba, bedobunk mellé egy kis sót, egy kanál lisztet és fél kanál pirospaprikát. Jó alaposan lezárjuk,és összerázzuk, hogy minden krumpli lisztes és paprikás legyen.
- Sütőlapra szórjuk,és pici olajjal meglocsoljuk.Mehet is a sütőbe a husink mellé, amit le is ellenőrzünk. Kb. 40 perc alatt ropogósra sül a krumpli.
- Alaposan locsolgatjuka husinkat, és bő egy óra után (közepes lángon!) levesszüka fóliát, és hagyjuk, hogy piruljon,és besűrűsödjön a páclé.
- Tálalásnálszép vékony szeleteket vágunk, és meglocsolgatjuka levével, mellé krumplit és a párolt zöldségeket tálalunk!JÓ ÉTVÁGYAT ÉS KELLEMES SÜTÉST!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9133
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különösebb története nincs a malackának, talán csak annyi, hogy rengeteg húst eszünk a barátommal, és ő különösen szereti a tortilla lapokat, pontosabban az abból készült ételeket.. De hogy is jön a tortillához a féldisznó? Igazán egyszerű, mindig úgy sütök húst, hogy a maradék tökéletes legyen egy jó adag friss zöldséggel és valami fűszeres mártással tortillába csavarni.:) A különleges fűszeres pácokat egyébként is nagyon szeretem, így ha az ember lányának konyhájában végtelen sok fűszer van, akkor igazán nincs határa a páclevek különböző variációjának. Remélem, akik elkészítik, ízleni fog nekik, és kedvet kapnak a kísérletezésre.