r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Rhode konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Feketeerdő-torta Rhode konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 5074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5261.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 5074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Elkészítés

Piskóta

  1. A vajat mikróban megpuhítjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, tojásokat, az egész sütőport, a sütőporra locsoljuk a citromlét (felhabosodik tőle), és mixerrel jó habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet, tovább keverjük. Sütőpapírral kibélelt formában szépre sütjük, először kb. 3-4 percig nagy lángon, utána takaréklángon kb. 25-30 percig (tűpróba).

Krém

  1. A meggybefőttről a levét egy edénybe öntjük, 2 ek cukorral felforraljuk. 1 ek étkezési keményítőt 1 ek vízben feloldunk, és a felforrt meggylébe keverjük. A meggyből 20 szép egész szemet félreteszünk, a többit belekeverjük a még meleg meggylébe, és szépen összekeverjük. Finom, kicsit zselés meggyet nyerünk. Hűtőben lehűtjük.
  2. A tejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A csokit zöldséghámozóval forgácsoljuk vagy lereszeljük, ezt is hűtőbe tesszük.

Összeállíitás

  1. A kész, langyosra hűlt piskótát három lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselésített meggyel, megkenjük felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő lapot, szintén meggyet, majd tejszínt kenünk rá, végül ráhelyezzük a legfelső lapot. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta tetejét középen megszórjuk csokiforgáccsal, körben a szélére 20 szép habrózsát nyomunk, ráhelyezzük a meggyszemeket, és a torta szélét is megszórjuk csokiforgáccsal. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3678
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 06.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta egy kedves idős hölgy 89. születésnapjára készült. A képen látható torta kisebb a recept alapján elkészíthető tortánál.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...