r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Rhode konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Feketeerdő-torta Rhode konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 5074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5261.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 5074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Elkészítés

Piskóta

  1. A vajat mikróban megpuhítjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, tojásokat, az egész sütőport, a sütőporra locsoljuk a citromlét (felhabosodik tőle), és mixerrel jó habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet, tovább keverjük. Sütőpapírral kibélelt formában szépre sütjük, először kb. 3-4 percig nagy lángon, utána takaréklángon kb. 25-30 percig (tűpróba).

Krém

  1. A meggybefőttről a levét egy edénybe öntjük, 2 ek cukorral felforraljuk. 1 ek étkezési keményítőt 1 ek vízben feloldunk, és a felforrt meggylébe keverjük. A meggyből 20 szép egész szemet félreteszünk, a többit belekeverjük a még meleg meggylébe, és szépen összekeverjük. Finom, kicsit zselés meggyet nyerünk. Hűtőben lehűtjük.
  2. A tejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A csokit zöldséghámozóval forgácsoljuk vagy lereszeljük, ezt is hűtőbe tesszük.

Összeállíitás

  1. A kész, langyosra hűlt piskótát három lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselésített meggyel, megkenjük felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő lapot, szintén meggyet, majd tejszínt kenünk rá, végül ráhelyezzük a legfelső lapot. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta tetejét középen megszórjuk csokiforgáccsal, körben a szélére 20 szép habrózsát nyomunk, ráhelyezzük a meggyszemeket, és a torta szélét is megszórjuk csokiforgáccsal. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3683
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 06.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta egy kedves idős hölgy 89. születésnapjára készült. A képen látható torta kisebb a recept alapján elkészíthető tortánál.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállíitás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...