r
Nosalty Logó

Feketeerdő fagyitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Feketeerdő fagyitorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

519
Kalória
8.8g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
63.4g
Víz
136.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
34.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 6198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    400.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1986 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3194 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 6198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

a tortalaphoz

  1. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
  2. Egy nagyjából 22 cm-es, kapcsos tortaformát kivajazunk, és alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és párszor a pulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön benne.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre, majd hagyjuk kihűlni.

a krémhez

  1. A meggyet elkeverjük a citromlével és egy kanál cukorral, majd állni hagyjuk minimum 10 percet.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük, majd külön-külön hozzákeverjük a sűrített tejet és a mascarponét is.
  3. A meggyet egy nagy szűrőbe öntjük, és a kiengedett levét a krémhez keverjük. Kicsit nyomogassuk is, hogy minél több lé kerüljön a krémbe, és az ettől egy pici rózsaszínes árnyalatot kapjon. A habtejszínt felverjük, és egy spatulával a krémhez forgatjuk.
  4. A felezett meggyeket ezután a megsült és kihűlt tortaalapra pakoljuk egy szintben, vágott felükkel lefelé. Ha kész, ráöntjük a krémünket, elegyengetjük a tetejét, és éjszakára fagyasztóba tesszük.

a díszítéshez

  1. A habtejszínt felverjük, és habzsákba töltjük. A megszilárdult tortánkról lekapcsoljuk a forma oldalát.
  2. A torta tetejét körben tejszínhabbal és fél szem meggyekkel díszítjük. A torta közepét beszúrjuk fehér és étcsokoládé-forgáccsal.
  3. Forró vízbe mártott késsel szeleteket vágunk, és fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

Csodálatos, otthon is elkészíthető fagyitorta receptet hoztunk Nektek, ami nem csak nagyon-nagyon finom, de kimondottan szép is. Próbáljátok ki valamelyik kánikulai hétvégén, nem fogtok csalódni benne!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!