r
Nosalty Logó

Feketeerdő fagyitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Feketeerdő fagyitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 6198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tortalaphoz

a krémhez

a díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    400.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1986 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3194 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 6198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 281 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

a tortalaphoz

  1. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
  2. Egy nagyjából 22 cm-es, kapcsos tortaformát kivajazunk, és alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és párszor a pulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön benne.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre, majd hagyjuk kihűlni.

a krémhez

  1. A meggyet elkeverjük a citromlével és egy kanál cukorral, majd állni hagyjuk minimum 10 percet.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük, majd külön-külön hozzákeverjük a sűrített tejet és a mascarponét is.
  3. A meggyet egy nagy szűrőbe öntjük, és a kiengedett levét a krémhez keverjük. Kicsit nyomogassuk is, hogy minél több lé kerüljön a krémbe, és az ettől egy pici rózsaszínes árnyalatot kapjon. A habtejszínt felverjük, és egy spatulával a krémhez forgatjuk.
  4. A felezett meggyeket ezután a megsült és kihűlt tortaalapra pakoljuk egy szintben, vágott felükkel lefelé. Ha kész, ráöntjük a krémünket, elegyengetjük a tetejét, és éjszakára fagyasztóba tesszük.

a díszítéshez

  1. A habtejszínt felverjük, és habzsákba töltjük. A megszilárdult tortánkról lekapcsoljuk a forma oldalát.
  2. A torta tetejét körben tejszínhabbal és fél szem meggyekkel díszítjük. A torta közepét beszúrjuk fehér és étcsokoládé-forgáccsal.
  3. Forró vízbe mártott késsel szeleteket vágunk, és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21396
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 02.

Ajánló

A csokoládéforgácsra véletlenül se adjatok ki a boltban pénzt: házilag is könnyedén előállíthatjuk egy zöldséghámozó, valamint táblás csoki segítségével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos, otthon is elkészíthető fagyitorta receptet hoztunk Nektek, ami nem csak nagyon-nagyon finom, de kimondottan szép is. Próbáljátok ki valamelyik kánikulai hétvégén, nem fogtok csalódni benne!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...