Feketeerdei meggytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pauló Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kakaólaphoz
-
25g porcukor97 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
1g rum2 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A kenéshez
A meggyzseléhez
-
40g meggybefőtt29 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
75g habtejszín219 kcal
-
12 kcal
-
1g csokoládé3 kcal
-
3g habfixáló11 kcal
Összesen
570
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kakaólaphoz
-
250g porcukor968 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
68 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
8g rum18 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kenéshez
A meggyzseléhez
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A krémhez
-
750g habtejszín2190 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
30g habfixáló112 kcal
Összesen
5688
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A kakaólaphoz
-
11g porcukor43 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
11g tej6 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A kenéshez
A meggyzseléhez
-
17.6g meggybefőtt13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
33.1g habtejszín97 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0.2g csokoládé1 kcal
-
1.3g habfixáló5 kcal
Összesen
252
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
570
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 299.5 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6165.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2313 mg
-
Nátrium 1566 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 702.2 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 595.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2580 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 212 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 2535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
5688
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A kakaólaphoz
-
25 dkg porcukor
-
24 dkg finomliszt
-
6 dkg vaj
-
1 db tojás
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
-
1 ek rum
-
1 csomag sütőpor
A kenéshez
A meggyzseléhez
-
2 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
7.5 dl habtejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
-
5 g csokoládé
-
30 g habfixáló
Elkészítés
A kakaólaphoz
- A porcukrot, a vajat, és a tojást habosra keverjük, majd folytonos keverés mellett belerakjuk a kakaóport. A jól kikevert tésztába beleöntjük a tejet, és a rumot, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet, összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tortaformában közepes hőmérsékleten sütjük.
- Elkészítjük a meggyzselét. Kis lábasba 1-2 ek. lisztet teszünk, és ráöntünk egy kevés meggylevet, csomómentesen elkeverjük, majd az összes meggylevet a befőttről hozzáöntjük. Feltesszük főzni, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a meggyszemeket is hozzáadjuk, és így is rövid ideig főzzük. Hidegre ki kell hűteni.
- 5 dkg cukrot 4 ek. vízzel, 15 ml rumaromával felfőzzük, hűlni hagyjuk.
- Ha a torta is kihűlt, felverjük a tejszínhabot a 3 cs. vaníliás cukorral, és a habfixálókkal.
- A tortát kettévágjuk, meglocsoljuk a cukrosziruppal mindkét oldalát. Megkenjük a tejszínhab 3/4 részével, és rárakjuk a meggyzselét is (10-12 szem meggyet félreteszünk belőle), összefordítjuk a tortát. A megmaradt habbal körbekenjük és megkenjük a tetejét. Csokireszelékkel és a félretett meggyszemekkel, habkinyomó zsákkal a szélét díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11233
- Feltöltés dátuma: 2012. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pauló Ági
5 recept
A kislányom minden szülinapjára ezt a tortát kéri. Nagyon ízletes, könnyű édesség. A család nagy kedvence. A barbie kép úgy készült, hogy kinyomtattuk és lelamináltuk, körbevégtam a forma szerint, egy kis habot tettem alá, arra ment a kép és a szélét habbal fedtem be. A hátránya, hogy evés előtt le kell szedni a képet.