r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 7964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    488.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8254.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3355 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    1705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 7964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. 170C°-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat egy tálban robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, végül az olajat. Hozzáadagoljuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Végül a többi hozzávalót is beletesszük, és simára keverjük.
  3. A tésztát egy csatos tortaformába öntjük. 180 C°-on 12 percig sütjük (amikor már nem ragad a belseje).
  4. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egyenlő részekre szeleteljük. Ezt a mennyiséget mi 3 vékony részre tudtuk szeletelni. De lehet két adag piskótát készíteni, és azokat 2-2 vastagabb részre vágni, akkor magasabb lesz a torta.

Krém

  1. A tojássárgáját hozzáadjuk a kimért, összekevert lisztekhez. Majd beleöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. A keveréket lassú tűzön sűrűre főzzük. A még forró krémhez adjuk a csokoládét és a margarin felét. Addig keverjük, míg teljesen felolvadnak. Ha készen van, egy hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  3. A margarin másik felét habosra verjük a cukorral. Ezt összekeverjük a kihűlt krémmel.
  4. Végül hozzáadjuk az ízlés szerinti méretűre darált mandulát, beleöntjük a Baileys-t, és simára keverjük. Hűvös helyen tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Összeállítás, díszítés

  1. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel. Mi teljesen bevontuk vele a tetejét és oldalát is.
  2. A tetejét megszórjuk a mandulapehellyel, a cukrászhabbal ízlés szerint dekorálhatjuk. A habba egész fehércsokoládé-kockákat tettünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1088
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
KonyhaBoszi 14 recept

Édesanyám 50. születésnapjára készülődtünk az Öcsémmel. Szerettünk volna eltérni a szokásos - csoki, feketeerdő, dobos, oroszkrém - torta felhozatalától, és valami különlegessel előrukkolni. Így azon gondolkodtunk, mit szeret az Anyukánk. A kedvenceiből állt össze ez a torta, amihez nem találtunk receptet, ezért 4-5 recept felhasználásával alkottuk meg sajátunkat. Hatalmas sikert aratott, ajánlom minden édesszájúnak! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...