Fehércsokoládés-Baileys-es mandulatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
13g mandulaliszt35 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g mandulaliszt11 kcal
-
7 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
38g tej21 kcal
-
0g baileys0 kcal
-
25g margarin179 kcal
Összeállítás, díszítés
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
995
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
100g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
30g mandulaliszt85 kcal
-
10g mandulapehely59 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
300g tej168 kcal
-
1g baileys3 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Összeállítás, díszítés
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
7964
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
14.4g tojás18 kcal
-
7.8g finomliszt29 kcal
-
4.4g mandulaliszt12 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
Krém
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.3g mandulaliszt4 kcal
-
0.4g mandulapehely3 kcal
-
6.5g fehér csokoládé35 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
0g baileys0 kcal
-
8.7g margarin62 kcal
Összeállítás, díszítés
-
4.4g fehér csokoládé23 kcal
-
4.4g mandulapehely26 kcal
-
4.4g habtejszín13 kcal
Összesen
346
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
995
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 168.4 g
Zsír
-
Összesen 488.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 2112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8254.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 2364 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 3355 mg
-
Nátrium 1845 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 750 g
-
Cukor 549 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 494.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 88 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 1705 mg
-
Retinol - A vitamin: 2596 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1355 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2377 micro
Összesen
7964
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
180 g cukor
-
1 dl víz
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
Krém
-
4 db tojássárgája
-
200 g cukor
-
40 g finomliszt
-
30 g mandulaliszt
-
10 g mandulapehely
-
3 dl tej
-
1 ml baileys
-
200 g margarin
Összeállítás, díszítés
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
Piskóta
- 170C°-ra előmelegítjük a sütőt.
- A tojásokat egy tálban robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet, végül az olajat. Hozzáadagoljuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Végül a többi hozzávalót is beletesszük, és simára keverjük.
- A tésztát egy csatos tortaformába öntjük. 180 C°-on 12 percig sütjük (amikor már nem ragad a belseje).
- A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egyenlő részekre szeleteljük. Ezt a mennyiséget mi 3 vékony részre tudtuk szeletelni. De lehet két adag piskótát készíteni, és azokat 2-2 vastagabb részre vágni, akkor magasabb lesz a torta.
Krém
- A tojássárgáját hozzáadjuk a kimért, összekevert lisztekhez. Majd beleöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
- A keveréket lassú tűzön sűrűre főzzük. A még forró krémhez adjuk a csokoládét és a margarin felét. Addig keverjük, míg teljesen felolvadnak. Ha készen van, egy hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- A margarin másik felét habosra verjük a cukorral. Ezt összekeverjük a kihűlt krémmel.
- Végül hozzáadjuk az ízlés szerinti méretűre darált mandulát, beleöntjük a Baileys-t, és simára keverjük. Hűvös helyen tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
Összeállítás, díszítés
- A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel. Mi teljesen bevontuk vele a tetejét és oldalát is.
- A tetejét megszórjuk a mandulapehellyel, a cukrászhabbal ízlés szerint dekorálhatjuk. A habba egész fehércsokoládé-kockákat tettünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1094
- Feltöltés dátuma: 2017. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaBoszi
14 recept
Édesanyám 50. születésnapjára készülődtünk az Öcsémmel. Szerettünk volna eltérni a szokásos - csoki, feketeerdő, dobos, oroszkrém - torta felhozatalától, és valami különlegessel előrukkolni. Így azon gondolkodtunk, mit szeret az Anyukánk. A kedvenceiből állt össze ez a torta, amihez nem találtunk receptet, ezért 4-5 recept felhasználásával alkottuk meg sajátunkat. Hatalmas sikert aratott, ajánlom minden édesszájúnak! :)