Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
44g graham-liszt145 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
63g víz0 kcal
A krémhez
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
27 kcal
Az omlós tésztához
-
2g víz0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
1 kcal
Összesen
667
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
350g graham-liszt1162 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
500g víz0 kcal
A krémhez
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
70g sótlan pisztácia212 kcal
Az omlós tésztához
-
16g víz0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
5 kcal
Összesen
5312
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
19.5g graham-liszt65 kcal
-
8.4g rétesliszt30 kcal
-
5.6g xilit13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
-
27.8g víz0 kcal
A krémhez
-
11.1g fehér csokoládé60 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
3.9g sótlan pisztácia12 kcal
Az omlós tésztához
-
0.9g víz0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g xilit3 kcal
-
5.6g rétesliszt20 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
667
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 270.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6753.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1586 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 3208 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 668.6 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 670.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
5312
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
35 dkg graham-liszt
-
15 dkg rétesliszt
-
10 dkg xilit
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
100 g napraforgó olaj
-
5 dl víz
A krémhez
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1 dl habtejszín
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
7 dkg sótlan pisztácia
Az omlós tésztához
-
6 dkg vaj
-
1 csipet só
-
2 ek xilit
-
10 dkg rétesliszt
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése:
- A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük,és egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
- 180 fokon 40-45 percig sütjük.
- Miután kihűlt, félbevágjuk.
- A krém elkészítése:
- A darabokra tört csokit a tejszínnel és a narancshéjjal lábasban felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
- Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuka lábost.
- Amikor kihűlt a krém, betesszüka hűtőbe 2-2,5 órára.
- Ezt követően a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük, majd beleforgatjuka feldarabolt pisztáciát.
- A krémből egy kicsit félreteszünka díszítéshez, a többivel megtöltjüka piskótát.
- Az omlós tészta elkészítése:
- A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjüka jeges vizet, és jól formázható tésztát gyúrtunk.
- A tésztából lecsípünkegy kisebb darabot, és kakaóport gyúrunkbele.
- A 10x14 cm-es bikaszilikon formaaljára berakosgatunka barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuka formába a többi tésztát, és megsütjük.
- A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunkhabzsákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1190
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tóth Bernadett
48 recept
2010-ben készítettem a saját szülinapomra ezt a tortát.