r
Nosalty Logó

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tóth Bernadett
Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6753.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése:
  2. A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük,és egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
  3. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
  4. Miután kihűlt, félbevágjuk.
  5. A krém elkészítése:
  6. A darabokra tört csokit a tejszínnel és a narancshéjjal lábasban felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
  7. Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuka lábost.
  8. Amikor kihűlt a krém, betesszüka hűtőbe 2-2,5 órára.
  9. Ezt követően a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük, majd beleforgatjuka feldarabolt pisztáciát.
  10. A krémből egy kicsit félreteszünka díszítéshez, a többivel megtöltjüka piskótát.
  11. Az omlós tészta elkészítése:
  12. A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjüka jeges vizet, és jól formázható tésztát gyúrtunk.
  13. A tésztából lecsípünkegy kisebb darabot, és kakaóport gyúrunkbele.
  14. A 10x14 cm-es bikaszilikon formaaljára berakosgatunka barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuka formába a többi tésztát, és megsütjük.
  15. A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunkhabzsákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
Tóth Bernadett 48 recept

2010-ben készítettem a saját szülinapomra ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...