r
Nosalty Logó

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta

Tóth Bernadett
Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

667
Kalória
10.3g
Fehérje
83.6g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
83.8g
Víz
35.3g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6753.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    668.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése:
  2. A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük,és egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
  3. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
  4. Miután kihűlt, félbevágjuk.
  5. A krém elkészítése:
  6. A darabokra tört csokit a tejszínnel és a narancshéjjal lábasban felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
  7. Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuka lábost.
  8. Amikor kihűlt a krém, betesszüka hűtőbe 2-2,5 órára.
  9. Ezt követően a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük, majd beleforgatjuka feldarabolt pisztáciát.
  10. A krémből egy kicsit félreteszünka díszítéshez, a többivel megtöltjüka piskótát.
  11. Az omlós tészta elkészítése:
  12. A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjüka jeges vizet, és jól formázható tésztát gyúrtunk.
  13. A tésztából lecsípünkegy kisebb darabot, és kakaóport gyúrunkbele.
  14. A 10x14 cm-es bikaszilikon formaaljára berakosgatunka barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuka formába a többi tésztát, és megsütjük.
  15. A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunkhabzsákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

2010-ben készítettem a saját szülinapomra ezt a tortát.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...