r
Nosalty Logó

Fehér csokis kókuszkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Fehér csokis kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 5279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    345.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3493.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.7 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 5279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 tojásfehérjét habnak felverünk.
  2. 3 tojássárgát 14 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. Hozzákeverjük a 9 dkg (=1 dl) olajat, 1 dl tejet, 22 dkg lisztet a 2 púpos teáskanál sütőporral, 2 evőkanál kakaóport és a csipet sót, majd ovatosan beleforgatjuk a 3 feherje habjat.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. Ha kihűlt, 32 kockára vágjuk.
  6. A fehér csokit felolvasztjuk a tejszínnel (és csöpp rummal), ebbe mártogatjuk a kockákat, majd megforgatjuk a kókuszban.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5370
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Ajánló

Az eredeti recept 40 dkg fehér csokit írt, nekem 1 cs 20 dkg-os lapult csak a szekrényben, és így is elég volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még év elején nézegettem Macikonyha receptjeit, és sok más mellett, ott találtam erre a finomsagra. A hideg idő beköszöntével eljött az idő, és végre megsütöttem :). Kis újdonság a megszokott kókuszkocka után.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...