r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Saci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Saci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 1517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 7595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    471.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.7 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    155 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 7595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt, 3 kanál lisztet és 1 kanál cukrot keverünk el benne, meleg helyre téve hagyjuk "felfutni" a kovászt.
  2. A meglangyosított margarint vagy zsírt habosra keverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt vagy kefírt.
  3. A megkelt kovászt is hozzáadjuk, fele liszttel összedolgozzuk, majd fokozatosan a másik felét is hozzádagasztjuk. A tésztát addig dagasszuk, amíg hólyagosodni nem kezd és elválik az edény falától. Ekkor a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira, és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk. Közepét hüvelyk vagy mutató ujjunkkal benyomjuk, és kissé széthúzzuk a tésztát. (Így lesz rajta a közepén az a kis mélyedés, amibe a lekvárt tölthetjük.)
  5. Mély serpenyőben vagy edényben, forró olajban, közepes lángon fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. Kakaós bevonat: A kristálycukrot kikeverjük a kakaóporral, majd a frissen kisült fánkot egyből belehempergetjük. Csak kristálycukorral az igazi, ha porcukorból készül, úgy nem lesz olyan jó.
  7. A cukormáz készítése: A cukrot a citromlével és az olajjal simára keverjük, amíg fényes nem lesz. A fánk felső oldalát a mázba mártjuk, majd tálcára tesszük. A tetejét még olvasztott csokoládéval is megcifrázhatjuk.
  8. Díszíthetjük csak porcukorral meghintve, vagy lekvárral a közepét megtöltve is. Fantázia kérdése. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4519
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Ajánló

Gulyáslevesek után, második fogásnak. Farsangra vagy csak úgy...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok fánkreceptet kipróbáltam, amíg ezt a receptet "összeraktam". Kezdetben volt, hogy nyers maradt a közepe, tömör volt a tészta stb... Ez a recept viszont nekem nagyon bevált. Szép laza a tésztája, lyukacsos a közepe, és másnapra sem keményedik meg a tésztája... A gyermekeim farsangjára minden évben sütöttem, ahol rendszeresen nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...