Fahéjas-diós-lekváros kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g sertészsír120 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
722
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g tej168 kcal
-
80g sertészsír722 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4337
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
37.6g finomliszt137 kcal
-
22.6g tej13 kcal
-
6g sertészsír54 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
11.3g cukor44 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g dió39 kcal
-
4.5g sárgabaracklekvár13 kcal
A kenéshez
-
4.1g tojás5 kcal
Összesen
327
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
722
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 153.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3971.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 1819 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.3 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 150.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
4337
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
8 dkg sertészsír
-
1 db tojássárgája
-
2.5 dkg élesztő
-
4 csapott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk só
A töltelékhez
-
15 dkg cukor
-
1 kk fahéj
-
3 ek sárgabaracklekvár
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból kalácstésztát dagasztunk (kenyérsütő gépben is dagaszthatjuk), majd 1 órát kelni hagyjuk langyos helyen.
- A megkelt tésztát átdagasztjuk, 3 részre osztjuk, majd letakarva 10 percet pihentetjük.
- Közben előkészítjük a töltelékeket. A fahéjhoz cukrot vegyítünk, a diót megdaráljuk, cukorral elkeverjük.
- A tésztadarabokat kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra. Az egyikre diós cukrot szórunk, de hagyjunk meg belőle 2 evőkanálra valót, a másikra fahéjast, a harmadikat megkenjük lekvárral és a maradék dióval megszórjuk. Felcsavarjuk a tésztákat, majd a tekercseket összefonjuk és kuglófformába rakjuk. (Én úgy szoktam tovább keleszteni, hogy beteszem a sütőbe 10 percre, 50 fokra. Aztán kint is kelesztem letakarva10 percig, míg a sütőt előmelegítem 170-175 fokosra.)
- A kalácsot lekenjük tojással. Eztán jöhet a sütés, kb. 30 perc szükséges hozzá.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5813
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Ajánló
Nagy bögre kakaó, vagy tej illik hozzá. Egy ebédre, tartalmasabb leves után is jó. Egy kalács az ősz ízeivel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Az járt a fejemben, hogy dió, meg fahéj, meg kalács. Ez lett belőle. Most így utólag lehet finomítani rajta, pl. hogy 2 tekercs legyen lekváros-diós, ne csak egy.