r
Nosalty Logó

Extrán rakott brokkoli -gluténmentes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Extrán rakott brokkoli -gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2417 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    3077 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    5014 micro
  • β-karotin
    13150 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 2417 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolirózsákat a feloldott leveskockával és az aprított póréhagymával, plussz 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben feltesszük rövid időre főni.
  2. Ezalatt a két vékony szál répát és a 2 gerezd fokhagymát turmixban felaprítjuk.
  3. A tejet melegíteni kezdjük, majd hozzátesszük a krémsajtot, sót, borsot, kevés szerecsendiót és a felaprított répa-fokhagyma keveréket. Pár perc enyhe forrást követően besűrítjük a mártást kevés tejben kikevert rizsliszttel vagy keményítővel. Ne legyen túl sűrű!
  4. A kész brokkolit leszűrjük, és a kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt kerámia tálba/ tepsibe tesszük, még kb. 2-3 ek zsemlemorzsát rászórunk a tetejére, ami felszívja majd a felesleges nedvességet.
  5. Ráöntjük a mártást.
  6. A durvára reszelt sajtkeveréket vastagon ráterítjük (a megadott mennyiség csak irányadó, a sajt minden mennyiségben jó rajta).
  7. Kiskanálnyi tejföl-kupacokat halmozunk rá pepita mintában.
  8. Kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnán pirulni nem kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34680
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 07.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki brokkoli-fan, akárcsak mi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A brokkoli minden formában, rakott vagy leves formában is sztár a családban. Külön öröm számomra, hogy a gyermekeink kezdetektől minden ellenkezés nélkül fogadták ezt az isteni és egészséges zöldségfélét. Ez a recept több éves rakott brokkoli készítés eredménye. Talán túl is van komplikálva, de olyan ízharmóniát fedeztem fel benne, ami miatt ma már csak így készítem el. Természetesen ha csak köretnek szánom a brokkolit, akkor én is megelégszem a trappista sajtos verzióval  :-)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...