r
Nosalty Logó

Erdélyi bárányborda

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdélyi bárányborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 2724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasban hevítsünk fel egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Fűszerezzük:só, bors, fokhagyma. Szórjuk meg rozmaringgal és kakukkfűvel. Pirítsuk össze.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk külön olajat, a báránybordákat sózzuk, borsozzuk meg, mártsuk be mind a két oldalát lisztbe, majd süssük meg oldalanként.
  3. Emeljük ki, tegyük a zöldségekhez. Adjuk hozzá az áfonyát és a cukrot. Öntsük fel 3 dl vörösborral. Pároljuk. A bárányhús minőségétől függ, hogy hányszor kell ismételten felönteni húslével, amíg meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a maradék 2 dl vörösbort, és forraljuk készre.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36304
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Ajánló

Köret: sült burgonya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húvétkor is elkészíthetjük. További receptek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...