Erdélyi bárányborda
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
680
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2724
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39.2g bárányborda95 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
7.8g sárgarépa3 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
7.8g zeller3 kcal
-
1.5g áfonya1 kcal
-
24.5g vörösbor21 kcal
-
4.9g alaplé0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
133
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 305.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2954 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
680
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 183.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2877.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1221 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11814 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
2724
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg bárányborda
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
3 dkg áfonya
-
1 dl alaplé
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Lábasban hevítsünk fel egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Fűszerezzük:só, bors, fokhagyma. Szórjuk meg rozmaringgal és kakukkfűvel. Pirítsuk össze.
- Egy serpenyőben hevítsünk külön olajat, a báránybordákat sózzuk, borsozzuk meg, mártsuk be mind a két oldalát lisztbe, majd süssük meg oldalanként.
- Emeljük ki, tegyük a zöldségekhez. Adjuk hozzá az áfonyát és a cukrot. Öntsük fel 3 dl vörösborral. Pároljuk. A bárányhús minőségétől függ, hogy hányszor kell ismételten felönteni húslével, amíg meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a maradék 2 dl vörösbort, és forraljuk készre.
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 36370
- Feltöltés dátuma: 2010. március 25.
Ajánló
Köret: sült burgonya.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Húvétkor is elkészíthetjük. További receptek itt.