Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalapok elkészítése
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
18 kcal
-
4g víz0 kcal
-
8g cukor29 kcal
A joghurtkrém készítése
-
67g gyümölcsjoghurt64 kcal
-
7g zselatinfix9 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
6 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
Díszítéshez
Összesen
589
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalapok elkészítése
-
495g tojás623 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
48g víz0 kcal
-
90g cukor348 kcal
A joghurtkrém készítése
-
800g gyümölcsjoghurt768 kcal
-
80g zselatinfix104 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
1000g habtejszín2920 kcal
Díszítéshez
-
250g áfonya143 kcal
-
250g szeder103 kcal
-
250g málna130 kcal
-
250g eper75 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
12g borsmentalevél8 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
7058
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortalapok elkészítése
-
12g tojás15 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
A joghurtkrém készítése
-
19.4g gyümölcsjoghurt19 kcal
-
1.9g zselatinfix3 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
24.2g habtejszín71 kcal
Díszítéshez
-
6.1g áfonya3 kcal
-
6.1g szeder2 kcal
-
6.1g málna3 kcal
-
6.1g eper2 kcal
-
2.4g kivi1 kcal
-
0.3g borsmentalevél0 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
Összesen
170
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 173.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
589
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 154.6 g
Zsír
-
Összesen 458.5 g
-
Telített zsírsav 257 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2952 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9794.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 2661 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 3772 mg
-
Nátrium 2790 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.3 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2081.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 633 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 1581 mg
-
Retinol - A vitamin: 3985 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 1193 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3192 micro
Összesen
7058
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A tortalapok elkészítése
-
9 db tojás
-
9 evőkanál finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
3 ek napraforgó olaj
-
6 ek víz
-
9 ek cukor
A joghurtkrém készítése
-
800 ml gyümölcsjoghurt
-
4 csomag zselatinfix
-
5 púpozott ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1000 ml habtejszín
Díszítéshez
-
25 dkg áfonya
-
25 dkg szeder
-
25 dkg málna
-
25 dkg eper
-
1 db kivi
-
1 maréknyi borsmentalevél
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tortalapok elkészítése
- 3 tojást felütünk, szétválasztjuk külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a 2 kanál vizet és 1 kanál olajat, majd eldolgozzuk benne. Az előzőleg összevegyített sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habját is lazán eldolgozzuk benne, vigyázva, hogy ne törjük a habot.
- Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ezt még kétszer megismételjük, és kihűtjük a 3 lapot.
A joghurtkrém készítése
- A tejszínhabot kezdjük el felverni, majd amikor már majdnem teljesen kész, adagoljuk hozzá a zselatint. Ha kész, hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a 2 nagy doboz erdeigyümölcsös-joghurtot.
Díszítéshez
- Állítsuk össze a tortát. Mindegyik gyümölcsből annyit teszünk félre, amennyi a tetejére kell majd. A tortaforma aljába lerakjuk az első lapot. A joghurtkrém harmadát elsimítjuk rajta, és megszórjuk a maradék gyümölcsök felével. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és finoman lelapogatjuk, majd jön a krém, majd erre szintén a gyümölcsök. Erre tesszük a felső tortalapot. A maradék krémet elsimítjuk rajta, és minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
- Ezután ha jól lehűlt a tortánk, óvatosan levesszük a kapcsot a tortáról. Felverjük a habtejszínt a leírás szerint, majd díszítjük vele a torta tetejét. Tetszőlegesen helyezzük el a gyümölcsöket a tortán.
- Megjegyzésként a képen körben a tortán kivik is vannak. Nem volt elég eper itthon, ezért helyettesíti a kivi. Hosszában, félbevágva, a vágott felülettel rakjuk a tortaformához sorban, és ezután halmozzuk bele a joghurtkrémet. Nem biztos, hogy a tortaforma pereme elég magas. Én úgy oldottam meg, hogy 3 összefogott, keresztben összehajtott A4-es lapokat helyeztem körben belülre. Így jelentősen túlért a peremen.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 761
- Feltöltés dátuma: 2017. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Igazi nyári, hűsítő finomság. A torta könnyedsége miatt jólesően hat a forró napokon elköltött egy-egy ebéd vagy vacsora után. Saját recept.