Erdei gyümölcsös túrókrémes torta - saját ötlet alapján
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
07orsi10
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
53 kcal
-
37g tej21 kcal
-
14 kcal
-
4 kcal
Krém
-
50g tehéntúró74 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
50 kcal
-
21 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
3g porcukor11 kcal
Összesen
675
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
60g napraforgó olaj526 kcal
-
370g tej207 kcal
-
137 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Krém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
6715
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
10.7g tojás13 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
12g tej7 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Krém
-
16.2g tehéntúró24 kcal
-
8.1g mascarpone33 kcal
-
6.5g növényi habtejszín16 kcal
-
16.2g erdei gyümölcs mix7 kcal
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
Összesen
218
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.7 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
675
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.5 g
Zsír
-
Összesen 290.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10596.9 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 2016 mg
-
Vas 1020 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 3652 mg
-
Nátrium 1780 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 802.1 g
-
Cukor 378 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 632.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 907 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1565 micro
Összesen
6715
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
300 g cukor
-
450 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
0.7 dl napraforgó olaj
-
3.7 dl tej
-
60 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
Krém
-
500 g tehéntúró
-
250 g mascarpone
-
4 ek porcukor
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kikeverünk keményre. A tojássárgákat, olajat, tejet, maradék cukrot összekeverjük. Ehhez hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, kakaópor. Végül mindenhárom részt összekeverjük egy egésszé.
- Kb. 160 fokon, kb. 20-25 percig sütjük a piskótalapokat. Mindenképpen végezzünk tűpróbát! (Ebből a mennyiségből kb. 3-4 vékonyabb kakaós piskótaréteg lesz.) Várjuk meg, míg teljesen kihűl mindegyik tészta.
Krém
- Tejszínhabot felverjük, hozzáöntünk ízlés szerint porcukrot (én általában 4-5 evőkanállal szoktam belerakni, nem túl édesre elkészítve). Majd belerakjuk a mascarponet, túrót, zselatinfixet. Végül a fagyasztott erdei gyümölcsöket (lehet más gyümölccsel is készíteni!). Ha nagyon folyósnak tűnik a krém, akkor még rakjunk bele zselatinfixport. Arra figyeljünk, hogy idővel ez megköt, a túl kemény krém sem jó!
- Tortakartonra rakunk egy állítható tortakarimát. Belehelyezzük az első kakaós piskótát, rákenünk egy adag túrókrémet, majd jön a 2. kakaós piskótalap. Ekkor én a tortakarima szélére belülről sütőpapírt szoktam helyezni, majd a karimát jól megszorítom, így felveszi a krém, tortalap is a tortakarima formáját és szép, egységes széle lesz.
- A 2. kakaós lapra is krémet töltünk, majd ráhelyezzük az utolsó tortalapot, és krémmel zárjuk tortát. (Ha valakinek 4 tortalapja van, addig rétegezi, amíg el nem fogy a tészta - és krém).
- A tetejére én Cukrászhabot szoktam felverni, habzsákba tölteni és dekorálni. A képen kétféle hab van a torta tetején. Először a sima Cukrászhabból raktam ki a torta szélét, majd a megmaradt habba öntöttem egy kevés kakaóport, és azzal is készítettem egy habos kört a torta tetején. Különböző tortadekorációs elemekkel dekoráltam még (pl. ostyavirág, csokitábla, csokirudak, rolettik, gyümölcsök stb.).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 4037
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
07orsi10
4 recept