r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös túrókrémes torta - saját ötlet alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
07orsi10
Erdei gyümölcsös túrókrémes torta - saját ötlet alapján
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 675 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 675 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10596.9 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3652 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.1 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 6715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kikeverünk keményre. A tojássárgákat, olajat, tejet, maradék cukrot összekeverjük. Ehhez hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, kakaópor. Végül mindenhárom részt összekeverjük egy egésszé.
  2. Kb. 160 fokon, kb. 20-25 percig sütjük a piskótalapokat. Mindenképpen végezzünk tűpróbát! (Ebből a mennyiségből kb. 3-4 vékonyabb kakaós piskótaréteg lesz.) Várjuk meg, míg teljesen kihűl mindegyik tészta.

Krém

  1. Tejszínhabot felverjük, hozzáöntünk ízlés szerint porcukrot (én általában 4-5 evőkanállal szoktam belerakni, nem túl édesre elkészítve). Majd belerakjuk a mascarponet, túrót, zselatinfixet. Végül a fagyasztott erdei gyümölcsöket (lehet más gyümölccsel is készíteni!). Ha nagyon folyósnak tűnik a krém, akkor még rakjunk bele zselatinfixport. Arra figyeljünk, hogy idővel ez megköt, a túl kemény krém sem jó!
  2. Tortakartonra rakunk egy állítható tortakarimát. Belehelyezzük az első kakaós piskótát, rákenünk egy adag túrókrémet, majd jön a 2. kakaós piskótalap. Ekkor én a tortakarima szélére belülről sütőpapírt szoktam helyezni, majd a karimát jól megszorítom, így felveszi a krém, tortalap is a tortakarima formáját és szép, egységes széle lesz.
  3. A 2. kakaós lapra is krémet töltünk, majd ráhelyezzük az utolsó tortalapot, és krémmel zárjuk tortát. (Ha valakinek 4 tortalapja van, addig rétegezi, amíg el nem fogy a tészta - és krém).
  4. A tetejére én Cukrászhabot szoktam felverni, habzsákba tölteni és dekorálni. A képen kétféle hab van a torta tetején. Először a sima Cukrászhabból raktam ki a torta szélét, majd a megmaradt habba öntöttem egy kevés kakaóport, és azzal is készítettem egy habos kört a torta tetején. Különböző tortadekorációs elemekkel dekoráltam még (pl. ostyavirág, csokitábla, csokirudak, rolettik, gyümölcsök stb.).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 3934
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
07orsi10 4 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...