r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Összesen 5722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8436.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    2415 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    3118 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1548 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1953 micro
Összesen 5722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Elkészítés

Töltelék

  1. Töltelék: a megmosott, megtisztított gyümölcsöket fűszerekkel, cukorral egy lábosban feltesszük párolni, összesen kb. 10 perc, amíg egy kicsit levet ereszt (sorrend: először mindig a keményebbekkel kezdjük, pl. körte, a legvégén 1-2 percet párolódik az eper és a málna), ha túl híg, akkor 1 evőkanál grízzel sűrítjük.
  2. Tészta: a 3 tojást szétválasztjuk; a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A tojássárgákat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és a liszttel elkevert sütőporral még pár percig robotgéppel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Kör alakú sütőformát kivajazunk, lisztezünk. A tészta kb. 2/3-át az aljára simítjuk, picit felhúzzuk a peremrészre (nem kell teljesen, mert sütés közben a tészta a sütőpor hatására megemelkedik). Ezután egyenletesen beleöntjük a tölteléket, a maradék tésztával befedjük. A lapra vágott, vaníliás cukorral összeforgatott mandulával (vagy mogyoróval) a tetejét megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 160 fokon, aranybarnára sütjük.
  5. Közben elkészítem a vaníliasodót: egy csészében a pudingport a cukorral és 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, éppen hogy összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás: a megsült, langyosra hűlt pitét kb. 5 cm-es cikkekre vágjuk, egy nagy méretű tányér közepére helyezzük. A vaníliaszósszal meglocsoljuk a tetejét és a szélesebb részénél, a vízfürdőn vajjal felolvasztott csokoládéval a szószt bepöttyözzük, és körberakjuk a maradék gyümölccsel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1149
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdei gyümölcsös pite vaníliaszósszal
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a természetet, a hegyeket, erdőket. Egy kis nosztalgia, amikor az erdő kincsei az asztalunkra kerülnek. A gyönyörű színek, a finom gyümölcsös illat ínycsiklandó, egy fantasztikus erdei kaland.:-D

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Vaníliasodó

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...