r
Nosalty Logó

Epres tejberizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Epres tejberizstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

Az eperzseléhez

Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

Az eperzseléhez

Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

Az eperzseléhez

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 157 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizshez

Az eperzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Félúton hozzáadjuk a cukor felét, majd kemény, fényes habot verünk.
  2. A cukor másik felét a sárgájákhoz adjuk, majd világosra verjük. Ekkor hozzácsorgatjuk az olajat, eldolgozzuk, majd mehet hozzá a liszt. Ha eldolgoztuk, következhet a tej, ezzel addig keverjük a masszát, míg csomómentes nem lesz. A sárgájás alaphoz hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, óvatosan, nehogy összetörjük.
  3. Egy 20 centiméter átmérőjű formát alul kibélelünk sütőpapírral (ne kenjük ki zsiradékkal, mert így magasabbra mászik rajta a piskóta), majd beleöntjük a masszát. 180 fokon 15 percig sütjük, mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk. A piskótát rácson hagyjuk kihűlni, majd visszatesszük a közben megtisztított tortaforma aljába.

A tejberizshez

  1. A tejet, cukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat egy lábosba tesszük, majd 5 perc alatt összeforraljuk, míg a cukrok el nem olvadnak. Ekkor hozzáöntjük a rizst, majd alacsony lángon, rendszeresen megkeverve krémes tejberizst főzünk. A végén kihalásszuk a citromhéjakat, majd lefedjük a fazekat és így hagyjuk kihűlni a tejberizst.
  2. Amikor már teljesen kihűlt a rizs, átkeverjük. A tejszínt laza habbá verjük, a lapzselatint pedig a csomagolás utasításai szerint feloldjuk 4 evőkanál vízben. Először a tejszínhabbal fellazítjuk a rizst, majd hozzáöntjük a zselatint és elkeverjük.
  3. A tejberizses keveréket a piskótára öntjük, a tetejét elegyengetjük. Hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, míg meg nem dermed.

Az eperzseléhez

  1. Az epret, cukrot, citromlevet és zselatint egy kis lábasba tesszük, majd közepes lángon összefőzzük. Ha a gyümölcs már puha, simára turmixoljuk a dzsemet és még egyet rottyantunk rajta. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a már megkötött tortára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe 30-40 percre, hogy a zselé is megszilárduljon.
  2. A torta tetejét díszíthetjük friss eperrel, citromfűvel vagy tejszínhabbal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 4421
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres tejberizstorta
Lakos Benedek 394 recept

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy kisebb családi összejövetelre is kiváló választás, az év bármely szakában: hiszen a tetején lévő gyümölcsréteg szezonálisan váltogatható.

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizshez

Az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...