Epres-tejberizses torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
A tejberizses krémhez
-
1g lapzselatin4 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
15g rizs54 kcal
-
30g víz0 kcal
A díszítéshez
-
20g eper6 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
A tejberizses krémhez
-
10g lapzselatin35 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
300g víz0 kcal
A díszítéshez
-
200g eper60 kcal
Összesen
3327
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
10.9g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
A tejberizses krémhez
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
24.7g tej14 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
7.4g rizs27 kcal
-
14.8g víz0 kcal
A díszítéshez
-
9.9g eper3 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 137.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6004.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1862 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 2171 mg
-
Nátrium 1604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.3 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 845.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
3327
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
165
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
70 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tejberizses krémhez
-
1 csomag lapzselatin
-
3 dl habtejszín
-
5 dl tej
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg rizs
A díszítéshez
-
20 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukrokkal.
- A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe, és elkeverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába a kemény tojásfehérjét, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
- 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd még 10 percig pihentetjük a lekapcsolt sütőben.
A tejberizses krémhez
- A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a habtejszínt kemény habbá verjük, a rizst pedig enyhén sózott vízben puhára főzzük.
- Egy lábasba öntjük a tejet, a cukrokat, a vajat, a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk.
- Jöhet a tejes keverékbe a kifőtt, rizs amit sűrűsödésig főzünk alacsony lángon. A beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatinokat is hozzáadjuk a tejes keverékhez, és további 2-3 percig főzzük.
- Megvárjuk, míg teljesen lehűl, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a rizses masszába a tejszínhabot.
- Az így elkészült krémet ráöntjük a piskótára, majd legalább 4 óráig hűtőben pihentetjük.
A díszítéshez
- Az epreket vékony szeletekre vágva díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 456
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 49403
- Feltöltés dátuma: 2018. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Igazi tavaszi recept, pillekönnyű csokis piskótával, krémes-habos-rizses krémmel és rengeteg eperrel! Ezt tényleg kár lenne kihagyni! ;)