r
Nosalty Logó

Epres-tejberizses torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Epres-tejberizses torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

335
Kalória
7.7g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
84.5g
Víz
108.3g
Koleszterin
1.8g
Rost
25.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukrokkal.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe, és elkeverjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába a kemény tojásfehérjét, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd még 10 percig pihentetjük a lekapcsolt sütőben.

A tejberizses krémhez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a habtejszínt kemény habbá verjük, a rizst pedig enyhén sózott vízben puhára főzzük.
  2. Egy lábasba öntjük a tejet, a cukrokat, a vajat, a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk.
  3. Jöhet a tejes keverékbe a kifőtt, rizs amit sűrűsödésig főzünk alacsony lángon. A beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatinokat is hozzáadjuk a tejes keverékhez, és további 2-3 percig főzzük.
  4. Megvárjuk, míg teljesen lehűl, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a rizses masszába a tejszínhabot.
  5. Az így elkészült krémet ráöntjük a piskótára, majd legalább 4 óráig hűtőben pihentetjük.

A díszítéshez

  1. Az epreket vékony szeletekre vágva díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Igazi tavaszi recept, pillekönnyű csokis piskótával, krémes-habos-rizses krémmel és rengeteg eperrel! Ezt tényleg kár lenne kihagyni! ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!