r
Nosalty Logó

Epres-tejberizses torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres-tejberizses torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukrokkal.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe, és elkeverjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába a kemény tojásfehérjét, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd még 10 percig pihentetjük a lekapcsolt sütőben.

A tejberizses krémhez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a habtejszínt kemény habbá verjük, a rizst pedig enyhén sózott vízben puhára főzzük.
  2. Egy lábasba öntjük a tejet, a cukrokat, a vajat, a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk.
  3. Jöhet a tejes keverékbe a kifőtt, rizs amit sűrűsödésig főzünk alacsony lángon. A beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatinokat is hozzáadjuk a tejes keverékhez, és további 2-3 percig főzzük.
  4. Megvárjuk, míg teljesen lehűl, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a rizses masszába a tejszínhabot.
  5. Az így elkészült krémet ráöntjük a piskótára, majd legalább 4 óráig hűtőben pihentetjük.

A díszítéshez

  1. Az epreket vékony szeletekre vágva díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 454
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 49292
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi tavaszi recept, pillekönnyű csokis piskótával, krémes-habos-rizses krémmel és rengeteg eperrel! Ezt tényleg kár lenne kihagyni! ;)

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...