r
Nosalty Logó

Epres süti tejszínes-rizses krémmel

NS
Epres süti tejszínes-rizses krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

562
Kalória
10.3g
Fehérje
69.5g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
74.1g
Víz
136.4g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
41.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    592.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  2. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
  3. A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel.
  5. A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34

A rizses-tejszínes krémet a Tina Extra egy régi számában találtam már évekkel ezelőtt. Azóta már sokféle gyümölccsel készítettem, de most éppen eperszezon van.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...