r
Nosalty Logó

Epres süti tejszínes-rizses krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres süti tejszínes-rizses krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  2. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
  3. A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel.
  5. A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15863
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Ajánló

Legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben tartjuk szeletelés előtt, de min. 5-6 órát hagyjuk dermedni. A házi vaníliás cukor leírását lásd a Kókuszhabos korong receptemnél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizses-tejszínes krémet a Tina Extra egy régi számában találtam már évekkel ezelőtt. Azóta már sokféle gyümölccsel készítettem, de most éppen eperszezon van.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...