Epres-rebarbarás pite túróval és tojáshabbal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g tehéntúró15 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
A túrós töltelékhez
-
30g tehéntúró44 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
9 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tojáshabhoz
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
A túrós töltelékhez
-
300g tehéntúró441 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
86 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tojáshabhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
2g tojás3 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
3.6g tehéntúró5 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
-
18.1g eper5 kcal
-
27.1g rebarbara4 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
1.8g mandula11 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
A túrós töltelékhez
-
10.9g tehéntúró16 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A tojáshabhoz
-
4.3g tojásfehérje2 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.5 g
-
Cink 105 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.3 g
Zsír
-
Összesen 181.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6545 g
-
Cink 1046 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1336 mg
-
Vas 810 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2012 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 37 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.4 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1555 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 337 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 1139 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2019 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.9 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
125 g vaj
-
100 g tehéntúró
-
200 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
A gyümölcsös töltelékhez
-
500 g eper
-
6 közepes szár rebarbara
-
6 ek cukor
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
A túrós töltelékhez
-
300 g tehéntúró
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
80 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A tojáshabhoz
-
3 db tojásfehérje
-
150 g cukor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Az epret mossuk meg és daraboljuk, a rebarbarát hámozzuk, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Adjuk hozzá a cukrot, pudingport, mandulát, és hagyjuk kicsit pihenni.
- A tészta elkészítéséhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá az egész tojást és a másik tojássárgáját. A maradék fehérjét tegyük hűtőbe, később felhasználjuk a habhoz.
- Adjuk a masszához a túrót, keverjük tovább. Végül mehet hozzá a liszt és sütőpor, de ezeket már kézzel gyúrjuk hozzá. Nyújtsuk ki a tésztát kevés liszten kb. 4 mm vastagságúra, és nyomkodjuk egy formába, egészen az oldalán is magasra. Szurkáljuk meg több helyen villával. Tegyünk bele sütőpapírt, és töltsük meg száraz babbal vagy borsóval.Süssük vakon 15 percig 150 fokon.
- Közben készítsük még el a túrós tölteléket:A túrót a tojássárgájával, pudingporral, cukorral, vaníliával, citromhéjjal keverjük csomómentesre. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd óvatosan adjuk a masszához, és tegyük félre.
- 15 perc után vegyük ki az elősütött pite tésztát, távolítsuk el a nehezéket :-) a sütőpapírral. Oszlassuk el az alján most a lecsepegtetett, bepácolt gyümölcstölteléket, majd erre rétegeljük a túrós tölteléket. Tegyük ismét vissza a sütőbe, és süssük további 35-40 percig.
- Ha majdnem kész, készítsük el a tojáshabot: pici sóval verjük fel a tojásfehérjéket, majd adjunk hozzá citromlevet, és lassú adagokban a cukrot. Verjük olyan sokáig, amíg nem lesz egynemű, hófehér és fényes a hab, majd oszlassuk el a pite tetején, és az utolsó10-15 percre tegyük vissza a sütőbe,de már csak 100 fokra,hogy inkább száradjon, és ne barnuljon meg nagyon.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6975
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Ajánló
TIPP: a sütőt nyissuk ki résnyire a hab sütéséhez, így a felesleges páratartalom elillan, és még szebb és ropogósabb lesz a végeredmény. FONTOS: A sütőből kivéve hagyjuk legalább 1 óra hosszáig hűlni tálalás előtt a sütinket, mert a kompóttól a belseje nagyon sokáig forró.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez a recept biztosan megosztja majd a véleményeket. Az egyik tábor fújogatni fog :-), másik már megkóstolna egy szeletet ebből a pitéből... Mert bizony a rebarbarát vagy szereti valaki, vagy nem, és bizony a habcsókkal vagy tojáshabbal sem más a helyzet. Be kell vallanom, én rebarbarát enni már ettem, de még csak először készítettem, de az összes rémtörténetet, mi szerint savanyú és unalmas, meg kell cáfolnom. :-) Igaz, savanyúbb mint a citrom, ezért kísérőnek nem árt egy kis plusz mellé, ami édesíti, másik gyümölcs, tojáshab vagy cukros morzsa, de nem kell túlzásba vinni. Én ezt a receptet legközelebb biztosan sokkal kevesebb cukorral készítem majd, mert készíteni még nagyon sokat fogom. Vannak még szkeptikusok??? Akkor csak egy dolog segít, próbáljátok ki a receptet, és osszátok meg velem is a véleményeteket. De egyébként is érdekelne, ki melyik táborba tartozik: rebarbara vagy le a rebarbarával??:-)))