r
Nosalty Logó

Epres-mákos kuglóf fehér csokis bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mákos kuglóf fehér csokis bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    496.7 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13532 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    5085 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    5032 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 7697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/margarint a porcukorral, a tojásokkal és a vanília aromával kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a tojásos részbe forgatjuk. Végül belekeverjük a fehér csokoládé darabokat és a tejfölt.
  2. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krém elkészítése. Előkészítjük az epret: a mirelitet mikróban felolvasztjuk (bátran lehet teljesen puhára, „összeesősre”), a friss eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk.
  4. Az előkészített eperszemeket pürésítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal (3-4 ek. eperlevet tegyünk félre belőle). Hozzáadjuk a joghurtot, teljesen elkeverjük benne, majd a zselatint is beledolgozzuk. Hűtőbe tesszük, és 10-20 percig pihentetjük.
  5. Közben a tejszínből és a habfixálókból kemény habot verünk. Kivesszük a hűtőből a zselésedő krémet, és a tejszínhab kicsivel több, mint felét hozzákeverjük.
  6. A már teljesen kihűlt kuglófunkat karikákra vágjuk, és az epres krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem ezt most csak 3 részre sikerült, de ez mindenkinél attól függ, mekkora formában csinálja).
  7. A megmaradt tejszínhabba belekeverjük a korábban félretett eperlevet, és kívülről bevonjuk vele a kuglófot. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a tejszínhab megdermedjen rajta. Végül kivesszük a hűtőből, és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokoládéval, majd félbevágott eper darabokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2190
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég csináltam egy epres-fehér csokis máktortát az egyik kollégám szülinapjára (annak a receptjét is tervezem feltölteni), aminél a fiúk már akkor azt kérdezgették, hogy mikor csinálok ilyet legközelebb, mikor a szájukban volt az épp aktuális szelet, amit zsákmányoltak maguknak. :) Tortát szeretek csak szülinapokra csinálni, de gondoltam meglepem őket valami hasonló ízvilággal, innen jött a kuglóf ötlete. Sehol sem találtam olyan mákos-kuglóf receptet, ami tetszett volna, ezért kísérletezgettem kicsit, így született meg ez a recept. Elvileg sikere volt: az utolsó szeletet úgy kellett megmenekítenem, az egyik nagyon kedves főnökömnek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk