r
Nosalty Logó

Epres-mákos kuglóf fehér csokis bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mákos kuglóf fehér csokis bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    496.7 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13532 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    5085 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    5032 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 7697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/margarint a porcukorral, a tojásokkal és a vanília aromával kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a tojásos részbe forgatjuk. Végül belekeverjük a fehér csokoládé darabokat és a tejfölt.
  2. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krém elkészítése. Előkészítjük az epret: a mirelitet mikróban felolvasztjuk (bátran lehet teljesen puhára, „összeesősre”), a friss eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk.
  4. Az előkészített eperszemeket pürésítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal (3-4 ek. eperlevet tegyünk félre belőle). Hozzáadjuk a joghurtot, teljesen elkeverjük benne, majd a zselatint is beledolgozzuk. Hűtőbe tesszük, és 10-20 percig pihentetjük.
  5. Közben a tejszínből és a habfixálókból kemény habot verünk. Kivesszük a hűtőből a zselésedő krémet, és a tejszínhab kicsivel több, mint felét hozzákeverjük.
  6. A már teljesen kihűlt kuglófunkat karikákra vágjuk, és az epres krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem ezt most csak 3 részre sikerült, de ez mindenkinél attól függ, mekkora formában csinálja).
  7. A megmaradt tejszínhabba belekeverjük a korábban félretett eperlevet, és kívülről bevonjuk vele a kuglófot. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a tejszínhab megdermedjen rajta. Végül kivesszük a hűtőből, és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokoládéval, majd félbevágott eper darabokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2191
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég csináltam egy epres-fehér csokis máktortát az egyik kollégám szülinapjára (annak a receptjét is tervezem feltölteni), aminél a fiúk már akkor azt kérdezgették, hogy mikor csinálok ilyet legközelebb, mikor a szájukban volt az épp aktuális szelet, amit zsákmányoltak maguknak. :) Tortát szeretek csak szülinapokra csinálni, de gondoltam meglepem őket valami hasonló ízvilággal, innen jött a kuglóf ötlete. Sehol sem találtam olyan mákos-kuglóf receptet, ami tetszett volna, ezért kísérletezgettem kicsit, így született meg ez a recept. Elvileg sikere volt: az utolsó szeletet úgy kellett megmenekítenem, az egyik nagyon kedves főnökömnek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...