Epres-mákos kuglóf fehér csokis bevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
15g vaj108 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g mák79 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
1g zselatinfix1 kcal
-
40g eper12 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
A díszítéshez
-
5g eper2 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g mák788 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
10g zselatinfix13 kcal
-
400g eper120 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A díszítéshez
-
50g eper15 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
Összesen
7697
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
5.9g vaj42 kcal
-
7.9g porcukor30 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
5.9g mák31 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.9g fehér csokoládé42 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
0.4g zselatinfix1 kcal
-
15.8g eper5 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
4.9g joghurt3 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
A díszítéshez
-
2g eper1 kcal
-
7.9g fehér csokoládé42 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 496.7 g
-
Telített zsírsav 265 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1856 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13532 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 5085 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 753 mg
-
Foszfor 5032 mg
-
Nátrium 2416 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731.9 g
-
Cukor 543 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2823 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 1020 mg
-
Retinol - A vitamin: 2774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
7697
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg porcukor
-
5 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg mák
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
20 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg tejföl
A krémhez
-
0.5 csomag zselatinfix
-
40 dkg eper
-
40 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
125 g joghurt
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
5 dkg eper
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/margarint a porcukorral, a tojásokkal és a vanília aromával kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a tojásos részbe forgatjuk. Végül belekeverjük a fehér csokoládé darabokat és a tejfölt.
- A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krém elkészítése. Előkészítjük az epret: a mirelitet mikróban felolvasztjuk (bátran lehet teljesen puhára, „összeesősre”), a friss eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk.
- Az előkészített eperszemeket pürésítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal (3-4 ek. eperlevet tegyünk félre belőle). Hozzáadjuk a joghurtot, teljesen elkeverjük benne, majd a zselatint is beledolgozzuk. Hűtőbe tesszük, és 10-20 percig pihentetjük.
- Közben a tejszínből és a habfixálókból kemény habot verünk. Kivesszük a hűtőből a zselésedő krémet, és a tejszínhab kicsivel több, mint felét hozzákeverjük.
- A már teljesen kihűlt kuglófunkat karikákra vágjuk, és az epres krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem ezt most csak 3 részre sikerült, de ez mindenkinél attól függ, mekkora formában csinálja).
- A megmaradt tejszínhabba belekeverjük a korábban félretett eperlevet, és kívülről bevonjuk vele a kuglófot. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a tejszínhab megdermedjen rajta. Végül kivesszük a hűtőből, és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokoládéval, majd félbevágott eper darabokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2191
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nemrég csináltam egy epres-fehér csokis máktortát az egyik kollégám szülinapjára (annak a receptjét is tervezem feltölteni), aminél a fiúk már akkor azt kérdezgették, hogy mikor csinálok ilyet legközelebb, mikor a szájukban volt az épp aktuális szelet, amit zsákmányoltak maguknak. :) Tortát szeretek csak szülinapokra csinálni, de gondoltam meglepem őket valami hasonló ízvilággal, innen jött a kuglóf ötlete. Sehol sem találtam olyan mákos-kuglóf receptet, ami tetszett volna, ezért kísérletezgettem kicsit, így született meg ez a recept. Elvileg sikere volt: az utolsó szeletet úgy kellett megmenekítenem, az egyik nagyon kedves főnökömnek. :)