Epres koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g vaj131 kcal
-
37g cukor142 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Krém
-
133g eper40 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
7g zselatinfix9 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
13 kcal
Összesen
1235
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
114 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Krém
-
800g eper241 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
7398
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
10g finomliszt36 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Krém
-
26.5g eper8 kcal
-
16.6g mascarpone67 kcal
-
8.3g habtejszín24 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
1.7g étcsokoládé9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 172.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1235
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131.1 g
Zsír
-
Összesen 435.4 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3589.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 1463 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 769.9 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1032.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 451 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 1790 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
7398
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
22 dkg cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
3 db tojás
-
3 dl tej
Krém
-
80 dkg eper
-
50 dkg mascarpone
-
2.5 dl habtejszín
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 csomag zselatinfix
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A száraz hozzávalókat összeforgatjuk. A puha vajat habosra verjük a cukorral és a vaníliával, majd továbbra is verve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól felhabosítjuk.
- Ezután beledolgozzuk a száraz anyagokat és a tejet felváltva adagolva, majd egy vajjal kikent, lisztezett tortagyűrű-formába simítjuk.
- Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A sütőből kivéve óvatosan rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
Krém
- 30 dkg epret, a citromlét, vaníliás cukrot és a cukrot egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. A jól behűtőt tejszínt és az expressz zselatinfixet az utasításnak megfelelően adagolva kemény habbá verjük.
- Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, végül kisebb adagokban az eperpürét is beleforgatjuk, majd rövid időre hidegre tesszük.
- Közben megtisztítjuk a maradék epret, a kihűlt piskótánkat óvatosan három felé vágjuk.
- Ezután összeállítjuk a tortánkat. Az alsó gyűrűt egy tálcára tesszük, megkenjük krémmel, kirakjuk felszeletelt eperrel, majd bevonjuk krémmel, és ráhelyezzük a következő karikát, ismét krém és eper következik, ráhelyezzük a harmadik lapot. Végül a maradék krémmel kívül is bevonjuk.
- A tetejét eperszemekkel díszítjük, ezután hidegre tesszük a krém dermedéséig, ha kellően megdermedt, olvasztott csokival körbecsorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5946
- Feltöltés dátuma: 2017. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Szeretem a gyümölccsel készült tortákat, ez is egy nagyon finom változat!