Epres-kókuszos tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
33 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
100g kókusztej197 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
7 kcal
-
18g kókuszreszelék116 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5g tej3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A tálaláshoz
-
13g eperlekvár35 kcal
-
50 kcal
Összesen
991
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g kókuszreszelék132 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
400g kókusztej788 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
29 kcal
-
70g kókuszreszelék462 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g tej11 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A tálaláshoz
-
50g eperlekvár139 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
Összesen
3965
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
15.9g tojás20 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
1.4g kókuszreszelék10 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
28.9g kókusztej57 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
5.1g kókuszreszelék33 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
A tálaláshoz
-
3.6g eperlekvár10 kcal
-
2.2g kókuszreszelék14 kcal
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 157.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
991
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 260.3 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3269 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 1588 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.7 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 628.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1171 mg
-
Retinol - A vitamin: 1080 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1648 micro
Összesen
3965
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
12 dkg cukor
-
2 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 kk sütőpor
A töltelékhez
-
8 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
7 dkg kókuszreszelék
-
2 ek tej
A tálaláshoz
-
5 dkg eperlekvár
-
3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótához
- Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz (3-4 perc).
- Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is, majd az egészet simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
- Miután megsült, a papírral átfordítjuk egy nedves konyharuhára, lehúzzuk az aljáról a papírt és a konyharuhával feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a krémet: a keményítőt pár ek kókusztejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejhez a cukorral és a tojássárgákkal együtt, és egy fém tálban az egészet elkeverjük.
- Gőz fölé tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik és lágy, puding állagú lesz (ha nem akar sűrűsödni, adhatunk még hozzá tejjel kikevert keményítőt).
- Levesszük a gőzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl, és ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
- Közben felkockázzuk az epreket.
- A zselatint 2 ek tejben felolvasztjuk (akkor jó, ha nincsenek benne darabkák, de kis lángon olvasszuk, mert nem szabad felforralni!).
- Megvárjuk míg kihűl, és a krémbe keverjük.
- A hideg tejszínt habbá verjük és a kókuszos krémbe forgatjuk.
- Összeállítjuk a sütit: a piskótát széttekerjük, ha szükséges a széleit levágjuk, teszünk alá egy sütőpapírt (így majd könnyebb lesz átemelni a kész tekercset egy tálcára), és megkenjük a kókuszos krémmel.
- Rászórjuk az eperkockákat és az egészet óvatosan feltekerjük (nem kell szorosan, nem kell csigásnak lennie, csak érjen körbe teljesen a piskóta).
- Betesszük a hűtőbe 1 éjszakára, hogy megdermedjen.
- Másnap tálalás előtt megkenjük eperlekvárral, és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7097
- Feltöltés dátuma: 2012. május 17.
Ajánló
Az eperlekvárt elkészíthetjük otthon is a sütihez: 20 dkg epret 5 dkg cukorral összefőzve. További képek az elkészítésről a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vikki
85 recept
Végre itt az eperszezon, most már éppen itt volt az ideje megsütni az első igazán epres sütit. Ez az egyik kedvenc sütim, bár az eredeti recept sokat módosult az első sütés óta… Leginkább azért, mert az eredeti recept valahova elkallódott. Szokás szerint egy újságból kivágott darabkán volt, amit ugye nem nehéz eltüntetni. Így mivel fogalmam sem volt, hogy mi és mennyi kell bele, kreáltam valami ízben ugyanolyat.