r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Epres-kókuszos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3269 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 3965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz (3-4 perc).
  2. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is, majd az egészet simára keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Miután megsült, a papírral átfordítjuk egy nedves konyharuhára, lehúzzuk az aljáról a papírt és a konyharuhával feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a krémet: a keményítőt pár ek kókusztejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejhez a cukorral és a tojássárgákkal együtt, és egy fém tálban az egészet elkeverjük.
  6. Gőz fölé tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik és lágy, puding állagú lesz (ha nem akar sűrűsödni, adhatunk még hozzá tejjel kikevert keményítőt).
  7. Levesszük a gőzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl, és ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  8. Közben felkockázzuk az epreket.
  9. A zselatint 2 ek tejben felolvasztjuk (akkor jó, ha nincsenek benne darabkák, de kis lángon olvasszuk, mert nem szabad felforralni!).
  10. Megvárjuk míg kihűl, és a krémbe keverjük.
  11. A hideg tejszínt habbá verjük és a kókuszos krémbe forgatjuk.
  12. Összeállítjuk a sütit: a piskótát széttekerjük, ha szükséges a széleit levágjuk, teszünk alá egy sütőpapírt (így majd könnyebb lesz átemelni a kész tekercset egy tálcára), és megkenjük a kókuszos krémmel.
  13. Rászórjuk az eperkockákat és az egészet óvatosan feltekerjük (nem kell szorosan, nem kell csigásnak lennie, csak érjen körbe teljesen a piskóta).
  14. Betesszük a hűtőbe 1 éjszakára, hogy megdermedjen.
  15. Másnap tálalás előtt megkenjük eperlekvárral, és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7097
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Ajánló

Az eperlekvárt elkészíthetjük otthon is a sütihez: 20 dkg epret 5 dkg cukorral összefőzve. További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre itt az eperszezon, most már éppen itt volt az ideje megsütni az első igazán epres sütit. Ez az egyik kedvenc sütim, bár az eredeti recept sokat módosult az első sütés óta… Leginkább azért, mert az eredeti recept valahova elkallódott. Szokás szerint egy újságból kivágott darabkán volt, amit ugye nem nehéz eltüntetni. Így mivel fogalmam sem volt, hogy mi és mennyi kell bele, kreáltam valami ízben ugyanolyat.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...