r
Nosalty Logó

Epres-csokis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Epres-csokis kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 8729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    469.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9338.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2455 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    3509 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4307 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    568 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3153 micro
Összesen 8729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valóknál a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a tojássárgát, továbbkeverjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szitált kakaóval. Lazán beleforgatjuk a masszába. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és belecsorgatjuk a vajat.
  3. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez az apróra tört babapiskótát meglocsoljuk a brandy-vel.
  5. A tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük.
  6. Az epret megtisztítjuk, 9 szemet félreteszünk a díszítéshez.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük.
  8. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
  9. A zselatint a vízben felolvasztjuk.
  10. Közben a tésztánk kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A vágott felületüket nem túl vastagon eperlekvárral megkenjük.
  11. Az eperpudingot egy nagyobb tálba kaparjuk. A 9 szemen kívül maradt eperszemeket apróra vágva a pudingba szórjuk. Beletesszük a 2 ek eperlekvárt, a vajkrémet, a darabolt csokoládét. Robotgéppel jól összekeverjük.
  12. Lazán beleforgatjuk a babapiskótát, a 3 dl felvert tejszínt. 1 dl marad díszíteni!
  13. Ízlés szerint a zselatint is beleforgatjuk, de nem muszáj mindet.
  14. Az egyik eperlekváros lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot a lekvárral kent részével lefelé ráborítjuk. Óvatosan megnyomkodjuk, majd kakaóval megszitáljuk
  15. Késsel megvonalazzuk a későbbi szeletelés helyén.
  16. Minden kocka közepére, csillagcsővel tejszínhab-rózsákat teszünk.
  17. A félretett eperszemeket negyedeljük, és a negyedeket a habrózsák közepébe nyomkodjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6810
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Bolti eperrel készítettem, ami egy kicsit még savanykás volt. Szabadföldivel az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-csokis kocka
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a süteményt Lajos Mari anyák napjára ajánlotta a Nők lapja áprilisi számában. A férjem születésnapjára bográcsost készítettünk, gondoltam, némi változtatással elkészítem ezt a sütit, úgyis sokan leszünk. Nagyon kiadós, 36 szelet lett belőle. Ha sokaljátok egyszerre, megfelezhetitek, de nagyobb társaság fogadásánál ha mégis a fenti anyagmennyiséggel dolgoztok, nem fog maradni belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...