Epres-csokis kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5 kcal
-
6g eperlekvár17 kcal
A krémhez
-
20g babapiskóta75 kcal
-
5g brandy12 kcal
-
12g étcsokoládé66 kcal
-
60g tej34 kcal
-
34 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g eper15 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5g víz0 kcal
-
4g eperlekvár11 kcal
-
5 kcal
A diszítéshez
-
10g eper3 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
Összesen
875
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
46 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
A krémhez
-
200g babapiskóta752 kcal
-
50g brandy116 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
600g tej336 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
500g eper150 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
-
46 kcal
A diszítéshez
-
100g eper30 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
8729
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
17.7g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.6g eperlekvár4 kcal
A krémhez
-
5.4g babapiskóta20 kcal
-
1.3g brandy3 kcal
-
3.2g étcsokoládé18 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
2.4g epres pudingpor9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
13.4g eper4 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
1.1g eperlekvár3 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A diszítéshez
-
2.7g eper1 kcal
-
2.7g habtejszín8 kcal
Összesen
234
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 140.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
875
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 161.4 g
Zsír
-
Összesen 469.6 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9338.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 2455 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 607 mg
-
Foszfor 3509 mg
-
Nátrium 2449 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 955.8 g
-
Cukor 575 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1405.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4307 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 568 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 1876 mg
-
Retinol - A vitamin: 4147 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1883 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3153 micro
Összesen
8729
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek eperlekvár
A krémhez
-
0.5 dl brandy
-
6 dl tej
-
5 ek cukor
-
50 dkg eper
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
10 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
2 ek eperlekvár
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A diszítéshez
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valóknál a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a tojássárgát, továbbkeverjük.
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szitált kakaóval. Lazán beleforgatjuk a masszába. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és belecsorgatjuk a vajat.
- Sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krémhez az apróra tört babapiskótát meglocsoljuk a brandy-vel.
- A tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük.
- Az epret megtisztítjuk, 9 szemet félreteszünk a díszítéshez.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük.
- A tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
- A zselatint a vízben felolvasztjuk.
- Közben a tésztánk kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A vágott felületüket nem túl vastagon eperlekvárral megkenjük.
- Az eperpudingot egy nagyobb tálba kaparjuk. A 9 szemen kívül maradt eperszemeket apróra vágva a pudingba szórjuk. Beletesszük a 2 ek eperlekvárt, a vajkrémet, a darabolt csokoládét. Robotgéppel jól összekeverjük.
- Lazán beleforgatjuk a babapiskótát, a 3 dl felvert tejszínt. 1 dl marad díszíteni!
- Ízlés szerint a zselatint is beleforgatjuk, de nem muszáj mindet.
- Az egyik eperlekváros lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot a lekvárral kent részével lefelé ráborítjuk. Óvatosan megnyomkodjuk, majd kakaóval megszitáljuk
- Késsel megvonalazzuk a későbbi szeletelés helyén.
- Minden kocka közepére, csillagcsővel tejszínhab-rózsákat teszünk.
- A félretett eperszemeket negyedeljük, és a negyedeket a habrózsák közepébe nyomkodjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x28
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6810
- Feltöltés dátuma: 2011. május 19.
Ajánló
Bolti eperrel készítettem, ami egy kicsit még savanykás volt. Szabadföldivel az igazi!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olaszné Anci
191 recept
Ezt a süteményt Lajos Mari anyák napjára ajánlotta a Nők lapja áprilisi számában. A férjem születésnapjára bográcsost készítettünk, gondoltam, némi változtatással elkészítem ezt a sütit, úgyis sokan leszünk. Nagyon kiadós, 36 szelet lett belőle. Ha sokaljátok egyszerre, megfelezhetitek, de nagyobb társaság fogadásánál ha mégis a fenti anyagmennyiséggel dolgoztok, nem fog maradni belőle!