Epres álomtorta egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Peti a "Kőműves"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta készítése
-
31g finomliszt114 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
5 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
Krém készítése
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
88g tej49 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g eper15 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Összeállítás
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta készítése
-
250g finomliszt910 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
Krém készítése
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
400g eper120 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Összeállítás
Összesen
4062
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta készítése
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
11.5g tojás15 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.4g eperlekvár9 kcal
Krém készítése
-
3.8g epres pudingpor14 kcal
-
29.4g tej16 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
16.8g habtejszín49 kcal
-
16.8g eper5 kcal
-
1.7g zselatinfix2 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Összeállítás
Összesen
168
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 164.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6706.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 2218 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 1826 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.7 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 847.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1507 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 1483 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1361 micro
Összesen
4062
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Piskóta készítése
-
25 dkg finomliszt
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
10 csepp ételfesték
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek eperlekvár
Krém készítése
-
2 tasak epres pudingpor
-
7 dl tej
-
4 csapott ek cukor
-
400 ml habtejszín
-
40 dkg eper
-
2 csomag zselatinfix
-
1 csomag lapzselatin
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta készítése
- A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az ételszínezéket, kikeverjük.
- A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Összekeverjük ezt a két keveréket, hozzászitáljuk a sütőport és a lisztet, valamint a reszelt citrom héját.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Krém készítése
- A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, aztán az apróra kockázott eperdarabokat (keveset hagyjunk a díszítésre).
Összeállítás
- Mikor kihűlt a piskóta, kettévágjuk, egy tálra helyezzük, az alsó lap tetejét megkenjük eperlekvárral. Ráhalmozzuk a krém felét. Rátesszük a piskóta tetejét, szintén megkenjük lekvárral, és az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.
- A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét, majd leöntjük zselatinnal. Fél napra hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 29695
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Peti a "Kőműves"
1 recept
Megláttam az első epret a boltban, és elkapott az ihlet.