Epertorta Helga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
9g tojás12 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
3 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
24 kcal
Krém
-
33g eperlekvár93 kcal
-
8g rizs30 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
52 kcal
Tetejére
-
25g eper8 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
407
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Krém
-
400g eperlekvár1112 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
7g zselatin24 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
Tetejére
-
300g eper90 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
4885
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
4.9g tojás6 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
Krém
-
17.8g eperlekvár50 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
11.1g mascarpone45 kcal
-
11.1g növényi habtejszín28 kcal
Tetejére
-
13.4g eper4 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
407
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 213.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2672.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 916 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 651.3 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 511.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
4885
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
4 ek napraforgó olaj
Krém
-
20 ek eperlekvár
-
10 dkg rizs
-
5 dl tej
-
1 csipet só
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
7 g zselatin
-
25 dkg mascarpone
-
2.5 dl növényi habtejszín
Tetejére
-
30 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olajat. Jól kikeverjük.
- A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
- Az alapot tortatálra helyezzük, és magas tortagyűrűvel körbevesszük.
Krém
- A tésztát megkenjük eperlekvárral.
- A rizst a tejben csipet só hozzáadásával puhára pároljuk.
- Még melegen hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- A citrom levét felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, tovább melegítjük (nem forraljuk), majd hozzákeverjük a rizshez.
- Hozzáadjuk a mascarponét, és jól elkeverjük.
- A hulalát kemény habbá verjük (keveset félretehetünk díszítéshez), és beleforgatjuk a langyos masszába. Ráöntjük a tésztánkra. Két órára hűtőbe tesszük.
Tetejére
- A megtisztított eperrel megrakjuk a tetejét.
- A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és lassan csurgatva ráöntjük az eperre.
- Még legalább öt órára visszahelyezzük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4490
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Eperlekvárt készítettem, és mikor megláttam a szép egyforma szemeket, gondoltam, kár befőzni, milyen szépen mutatna egy torta tetején.