r
Nosalty Logó

Enchiladas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Enchiladas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hús

szósz

összeállítás

Összesen 501 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hús

szósz

összeállítás

Összesen 2004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hús

szósz

összeállítás

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16640 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 501 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    66560 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 2004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4041 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

hús

szósz

összeállítás

Elkészítés

hús

  1. Az elkészítése nem igényel atomkutatói diplomát... A vöröshagymát megpirítjuk az olajon, rászórjuk a húst, és pár percig pirítjuk őket közösen. Mehetnek rá a fűszerek és a paradicsomok (csak egy üveg, a hámozottakkal). Ne felejtsétek el a csilit, a csili JÓ. Ha frisset használjatok, használjatok GUMIKESZTYŰT, különben fájdalmas lesz a szemdörgölés, arról ne is beszéljünk, ha mosdóba kell menni... Visszatérve a receptre: a husi rotyog a paradicsomszószban, nagyon jó. Adjunk hozzá kis húsleves-alaplevet vagy vizet, és főzzük kb. 20 percig. Közben elkészíthetjük a pokol tüze, csípős szószt.
  2. Máshol Enchilada szósznak hívják - ne dőlj be az átverésnek! Szóval. Kis olajon pirítsuk meg a lisztet, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, köménnyel, oregánóval és csilivel. SOK csilivel. Meg egy kis csilivel. Mondom, SOK csilivel, ne légy gyáva, borítsuk meg rendesen azt a fűszertartót! A fájdalom mutatja, hogy élsz, és a gyomorégés a jövőbeli éned gondja lesz, nem a tiéd, ne aggódj miatta még. Adjuk hozzá a maradék paradicsomot. Ha a szósz nagyon sűrű, kis vízzel fel lehet hígítani. Főzzük kb. 10 percig.
  3. Ha a szósz elkészült, a hús is megfőtt, a tortillákat töltsük meg husival. Egy tepsi aljára öntsük bele a szósz felét, rakjuk rá az enchiladakat, rá a maradék szósz, és reszelt sajt. Be a sütőbe, 20 perc, vagy míg a sajt barna. Tálaljuk jalapenoval. Vicceltem. Nem. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5117
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismételten ellátogattam egy országba, a mexikói konyhával ismerkedtem. Mivel ahány ház, annyi enchilada, az enyém "Bellás" lett. Próbáltam több receptből egy autentikus receptet összetenni, de annyi ellentmondó információt találtam, hogy feladtam, így végül összeollóztam, amit szerettem volna. Mivel én már kiokosodtam, néhány infó nektek is Mexikóról: Azt gondoltam, sokat tudok erről az országról, de be kellett látnom, hogy az szinte semmi. OK, a gasztronómiájukat ismertem (bár mindig megzavart, melyik tortillából készült ételt, hogy hívják), de hihetetlenül színes a kultúrája ennek az országnak is. Indiánok, olmékok, maja, azték civilizációk, Cortez, spanyol hódítás... a történelmük eléggé brutális és véres (mondom én ezt magyarként), de mindamellett nagyon érdekes! Kiskoromban még egy mini Chichen (nem chicken) Itzat is felépítettem kartonpapírból, annyira odavoltam a kultúrájukért. Persze nem áldoztam fel senkit az oltárán, pedig lettek volna rá alanyok, de nem gondoltam jó ötletnek. A mai Mexikó még mindig nem nyugodt, drogháború zajlott és zajlik náluk, de a gazdaságuk nagyon erős. A PwC 2013-ban azt a kijelentést tette, hogy 2050-re Mexikó lehet a világ 7. legnagyobb gazdasága! Nem gondoltam volna ezt róluk, az igazat megvallva... ez az ország úton- útfélen meglepett. Remélhetőleg egyszer lesz alkalmam meglátogatni az országot... na de térjünk vissza a főzésre!

Hozzávalók

hús

szósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...