r
Nosalty Logó

Az én kínai tésztám zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ikó
Az én kínai tésztám zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1748 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2680 micro
  • β-karotin
    7341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    689 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1221 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10719 micro
  • β-karotin
    29365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 1748 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amíg a tésztát megfőzzük, addig megpucoljuk, felaprítjuk a zöldségeket. Kinek-kinek ízlése és gusztusa szerint, de nem szabad nagyon apróra.
  2. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, és hagyjuk lecsepegni.
  3. Addig elkészítjük a zöldségeket.
  4. A wok-ban olívaolajat melegítünk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a répát, fehérrépát, zellert, káposztákat és a gombát, meg a karalábét is.
  5. Sózzuk, fűszerezzük, ízlés szerint teszünk bele szójaszószt.
  6. Nem szabad, hogy nagyon puha legyen a zöldség, inkább maradjon kicsit roppanós!
  7. Ha sok levet ereszt, akkor egy kevés étkezési keményítővel besűrítjük.
  8. Ha a zöldségek készen vannak, egy tálba szedjük őket és jöhet megint a tészta. Ehhez a wok-ban olíva olajat melegítünk, teszünk bele wok-fűszerkeveréket és megpirítjuk rajta a tésztát. Amikor már kicsit megpirult, teszünk hozzá szójaszószt.
  9. Összekeverjük a tésztát a zöldségekkel és már tálaljuk is.
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19927
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

Szoktam rá tenni pirított szezámmagot is, de most nem volt itthon, így nem került bele. Aki szereit, tehet bele apróra vágott gyömbért is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Azt a tésztát is szeretem, amit a kínai éttermekben lehet kapni, de szerintem ez is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...