r
Nosalty Logó

Egyszerű töltött lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 10016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    622.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14730 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    2716 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    8288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 10016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. A krumplit, miután puhára főztük jól összetörjük, majd a liszttel és a sóval kelesztőtálban összeöntjük a felfutott élesztővel.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. Ha legalább kétszeresére kelt, kinyújtjuk kb. másfél cm vastagra, kb 10-12 cm-es darabokra szaggatjuk, majd letakarva ismét 20 percig pihentetjük.
  5. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. Felkockázzuk a hagymát, és egy tálban összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal, és a felkockázott virslivel. Hozzáadjuk esetleg a gombát, vagy kukoricát, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és oregánóval.
  6. Ha újra megkelt a tésztánkszétnyomkodjuk, majd a közepébe helyezünk kanállal a töltelékből, félbehajtjuk, és a szélét összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben a töltelék.
  7. Ha kész, bő olajban kisütjük, hogy szép piros legyen mindkét oldala.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 121876
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A tésztája finom puha lesz, még másnap is! Ebből kb. 10-12 db jó nagy és vastag lángos lesz, ami nálunk elég két étkezésre 3 főnek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...