r
Nosalty Logó

Édesburgonyás saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Édesburgonyás saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7915 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23746 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 1672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szórjuk a papírra a pekándiot és süssük aranybarnára. Félretesszük.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Tálba tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajjal, a juharsziruppal, sóval és borssal. Összekeverjük.
  3. A tepsire terítjük és 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatjuk és összekeverjük. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  4. A zacskó salátát egyenletesen 2 tálba tesszük, majd hozzáadjuk a salátaöntet egy részét. Összekeverjük.
  5. A saláta tetejére szórjuk a sült édesburgonyát, valamint a feltét többi hozzávalóját: vékonyra szeletelt almát, szárított áfonyát, morzsolt kecskesajtot és pörkölt diót. Adjunk hozzá még öntetet, ha szükséges.

Öntet

  1. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 505
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...