r
Nosalty Logó

Édesanyám húsos spagettije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szega
Édesanyám húsos spagettije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30121 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10380.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    7699 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1267 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120484 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6865 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húsdarálón (vagy mixerben) daráljuk le a tarját és a marhapárizsit. Lehetőség szerint ne teljesen pépesre, legyen azért egy kicsit darabos.
  2. Egy kisebb lábosban dinszteljük meg kevés olívaolajon a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha már üveges, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg a fűszerpaprikával.
  3. Dobjuk rá a darált húst és pirítsuk át egy kicsit. Borsozzuk, és szórjuk rá a fűszereket (ha van otthon friss, az a legjobb). Forgassuk át a fűszerekkel, majd öntsük rá a passzírozott paradicsomot, plusz egy kevés vizet is adjunk hozzá, hogy ne égjen oda.
  4. Főzzük kb. 10-15 percig, adjuk hozzá a ketchupot is, és szükség szerint sózzuk, ha kell, vagy adjunk hozzá még fűszereket. Ha a paradicsomtól kicsit fanyar lenne, kevés cukorral meg lehet hinteni.
  5. Egy nagyobb lábosban tegyünk fel forrni vizet, jól sózzuk meg, és egy kevés olajat is adjunk hozzá. Ha felforrt, akkor tegyük bele a spagetti tésztát és kb. 10 percig főzzük, utána ellenőrizzük, hogy megfelelő e a tészta keménysége.
  6. A tésztát szűrjük, tegyük egy nagyobb tálba, és öntsük nyakon a szósszal. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal, vagy reszelt trappistával.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1086
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám készítette el nekem kis koromban ezt az egyszerű, de szerintem nagyszerű spagettit. Legtöbbször születésnapi vacsorára kaptam, úgyhogy számomra ez szinte ünnepi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...