r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertés

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Édes-savanyú sertés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 4709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10619.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    8147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3686 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A húst 2 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. A tojásfehérjét, keményítőt, a szójaszószt és a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk. Ebbe beleforgatjuk a húst és 2 órát a hűtőben érleljük.
  3. A mártáshoz a kétféle paprikát felkockázzuk, a bambuszrügyet és az ananászt szintén kockára vágjuk.
  4. Az olajat a serpenyőbe őntjük, felmelegítjük és ebben nagy lángon a paprikát 2-3 percig pirítjuk. A bambuszt és az ananászt hozzáadjuk, a szóját, a kechupot, a fél liter levest, az ecetet és a cukrot beletesszük és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
  5. A tésztához a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel, valamint a sörrel simára keverjük. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk.
  6. A húst belmártjuk a tésztába és bő forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször átforgatjuk.
  7. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  8. A forró mártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 82685
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember  rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen megéri!!! Készíthetjük pulykamellből vagy borjúcombból is.

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...