Édes-savanyú sertés
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A hús sütéséhez
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A páchoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
14 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g vörösbor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
12 kcal
-
9 kcal
-
38g bambuszrügy7 kcal
-
63g ananászkonzerv38 kcal
-
53 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
4g almaecet1 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
29 kcal
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
43 kcal
-
50g sör22 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
1178
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A hús sütéséhez
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A páchoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
57 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
A mártáshoz
-
49 kcal
-
38 kcal
-
150g bambuszrügy29 kcal
-
250g ananászkonzerv150 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
114 kcal
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
171 kcal
-
200g sör86 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
4709
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A hús sütéséhez
-
35 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
A páchoz
-
1.4g tojásfehérje1 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
0.4g vörösbor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
2 kcal
-
1 kcal
-
5.3g bambuszrügy1 kcal
-
8.8g ananászkonzerv5 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
1.6g ketchup2 kcal
-
17.5g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
A tésztához
-
1.9g tojás2 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
7g sör3 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
164
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 2037 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 371.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1178
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 336.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10619.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 8147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.9 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1485.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 121 mg
-
C vitamin: 419 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 3686 micro
-
β-crypt 942 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 1069 micro
Összesen
4709
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 190 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A hús sütéséhez
-
3 dl napraforgó olaj
A páchoz
-
1 db tojásfehérje
-
2 ek szójaszósz
-
10 ml vörösbor
-
1 kk só
A mártáshoz
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
25 dkg ananászkonzerv
-
3 ek napraforgó olaj
-
4 ek szójaszósz
-
3 ek ketchup
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
A tésztához
Elkészítés
A hús sütéséhez
- A húst 2 cm vastag csíkokra vágjuk.
- A tojásfehérjét, keményítőt, a szójaszószt és a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk. Ebbe beleforgatjuk a húst és 2 órát a hűtőben érleljük.
- A mártáshoz a kétféle paprikát felkockázzuk, a bambuszrügyet és az ananászt szintén kockára vágjuk.
- Az olajat a serpenyőbe őntjük, felmelegítjük és ebben nagy lángon a paprikát 2-3 percig pirítjuk. A bambuszt és az ananászt hozzáadjuk, a szóját, a kechupot, a fél liter levest, az ecetet és a cukrot beletesszük és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
- A tésztához a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel, valamint a sörrel simára keverjük. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk.
- A húst belmártjuk a tésztába és bő forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször átforgatjuk.
- Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
- A forró mártással tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 422
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 82685
- Feltöltés dátuma: 2008. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen megéri!!! Készíthetjük pulykamellből vagy borjúcombból is.