Édes-savanyú dió
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lilapipacs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
A dióhoz
-
38g dió245 kcal
-
188g víz0 kcal
-
213g kukoricaolaj1913 kcal
A szószhoz
-
15g kukoricaolaj135 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2 kcal
-
125g ananász32 kcal
-
19 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
13 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
14 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
46g víz0 kcal
-
3g kukoricaolaj23 kcal
A habaráshoz
-
14 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2g szezámolaj18 kcal
Összesen
2680
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
A dióhoz
-
150g dió981 kcal
-
750g víz0 kcal
-
850g kukoricaolaj7650 kcal
A szószhoz
-
60g kukoricaolaj540 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10 kcal
-
500g ananász128 kcal
-
75 kcal
-
0g chili0 kcal
-
14g só0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
52 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
57 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
185g víz0 kcal
-
10g kukoricaolaj90 kcal
A habaráshoz
-
57 kcal
-
16g víz0 kcal
-
8g szezámolaj71 kcal
Összesen
10710
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
A dióhoz
-
4.2g dió28 kcal
-
21g víz0 kcal
-
23.9g kukoricaolaj215 kcal
A szószhoz
-
1.7g kukoricaolaj15 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g halványító zeller0 kcal
-
14g ananász4 kcal
-
12.9g zöld kaliforniai paprika2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
A tésztához
-
7g finomliszt26 kcal
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0.3g kukoricaolaj3 kcal
A habaráshoz
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.2g szezámolaj2 kcal
Összesen
303
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 257.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 145 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2697.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 2035 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 443.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
2680
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 1029.8 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 271 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 579 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10788.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 1424 mg
-
Nátrium 8139 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1773.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 137 mg
-
C vitamin: 459 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 1661 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 1553 micro
Összesen
10710
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 517 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A dióhoz
-
150 g dió
-
750 ml víz
-
10 dl kukoricaolaj
A szószhoz
-
60 ml kukoricaolaj
-
2 db halványító zeller
-
500 g ananász
-
2 db chili
-
2 tk só
-
1 ek barna cukor
-
4 ek citromlé
-
4 ek sűrített paradicsom
-
4 ek szójaszósz
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 tk sütőpor
-
185 ml víz
-
1 ek kukoricaolaj
A habaráshoz
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 ek víz
-
2 teáskanál szezámolaj
Elkészítés
A dióhoz
- Felforraljuk a vizet, beletesszük a diót, a tűzről levéve 30 percig ázni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, előmelegített sütőben ropogósra sütjük kb 20 perc alatt.
- A lisztet, keményítőt, sütőport tálba szitáljuk, hozzáöntjük a vizet, fél órát pihentetjük. Beletesszük a kukoricaolajat és újabb 15 percre félretesszük.
- Wokban 180 fokra melegítjük a sütéshez szánt olajat; a tésztába mártott dióbelet aranyszínűre sütjük, majd lecsepegtetjük.
- Szósz készítése: a wokban közepes lángon felhevítünk 3 ek kukoricaolajat. Megpirítjuk benne a hinget, majd beletesszük a zellert, ananászt, paprikákat, és 7-10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sót, barna cukrot, citromlevet, paradicsompürét, szójaszószt és forrásig melegítjük.
- Összekeverjük a habarás alapanyagait, a szószhoz adjuk. Jól megkeverjük, levesszük a tűzről, a bundázott diót a szószhoz keverjük, forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2093
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Ajánló
Párolt rizsköret illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilapipacs
16 recept
Keleti szakácskönyvből való recept, képpel illusztrálva, első látásra szerelem.