r
Nosalty Logó

Édes almás lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BAnnamária
Édes almás lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

979
Kalória
37.3g
Fehérje
115.8g
Szénhidrátok
40.1g
Zsír
400.4g
Víz
170.4g
Koleszterin
8.5g
Rost
58.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1601.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Vaníliás mártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük a hideg tejjel és lassan felforraljuk, majd belekeverjük a vaníliás joghurtot és a vaníliás cukrot. Egy percig forraljuk.
  2. A túrós töltelékhez minden alapanyagot alaposan összekeverünk.
  3. A margarinból, lisztből, cukorból és pici fahéjból ujjainkkal morzsolgatva elkészítjük a szóratot az édes lasagnetetejére.
  4. A kivajazott és liszttel behintett sütőtál aljára egy kevés vaníliamártást öntünk, erre kerül az első tésztasor. Rárakjuk a megtisztított, szeletekre vágott alma felét, ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd meglocsoljuk citromlével.
  5. Ezután szétszórjuk rajta a túró felét, amit meglocsolunk a vaníliásmártással. Újabb réteg tészta, alma, túró és mártás következik, amire ha rárákjuk az utolsó réteg tésztát kissé lenyomkodjuk, és aláöntünk 150 ml vizet, majd megkenjük a maradék vaníliás mártással.
  6. Alufóliával letakarva 180 fokon sütjük. Kb 40 perc utánmegszórjuk a tetejét a lisztes szórattal, és 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30

Amióta rátaláltam erre a receptre, azóta nálunk ez az elsőszámú kedvenc!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!