Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hal sütéséhez
-
350g busa267 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
3g tej1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Az ecetes léhez
-
0g babérlevél0 kcal
-
38g ecet7 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
500g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
1610
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hal sütéséhez
-
1400g busa1067 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g tej6 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Az ecetes léhez
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g ecet27 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
6437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hal sütéséhez
-
28.9g busa22 kcal
-
4.1g zsemlemorzsa16 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.2g tej0 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
Az ecetes léhez
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.1g ecet1 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
41.3g víz0 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 124.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3117.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1082 mg
-
Nátrium 1612 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 802.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2105 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
1610
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.5 g
Zsír
-
Összesen 498.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 224 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 174 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12469.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 971 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 4329 mg
-
Nátrium 6449 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 182 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 8418 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
6437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A hal sütéséhez
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
3 db tojás
-
1 ek tej
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az ecetes léhez
-
6 db babérlevél
-
1.5 dl ecet
-
1 teáskanál koriandermag
-
2 kk mustármag
-
2 ek cukor
-
2 l víz
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 ek só
Elkészítés
A hal sütéséhez
- A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő, forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük.
- A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma, és a hal másik fele. Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek.
- A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat.
- Fedjük le, és tegyük a hűtőbe. Három nap múlva fogyasztható.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 68
- 7 napos nézettség: 264
- Össznézettség: 10881
- Feltöltés dátuma: 2013. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Nálunk karácsonykor mindig volt ecetes hal. Nagyanyám és Édesanyám is rendszeresen készítettek. Hagyomány volt itt, a Kisalföldön. Mivel sokszor halászott a Papám, rendszeresen akadt a hálóba finomabbnál finomabb halacska. Az egyik kedvencem a busa. Nagyon szeretjük az ecetes halat!