r
Nosalty Logó

Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 6834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóták

krém

csokimáz

Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.2 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 6834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 269 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóták

krém

csokimáz

Elkészítés

piskóták

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük a cukor negyedével (és egy csipet sóval esetleg).
  2. Egy másik tálban kihabosítjuk a puha vajat a tojássárgákkal, a cukor többi részével és a vaníliával, majd hozzákeverjük a vizet is.
  3. A kétféle lisztet és a sütőport összekavarjuk, majd a tojássárgájás krémhez keverjük. Amikor már teljesen csomómentes, több adagban, nagy, szellős mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tészta felét sütőpapírral bélelt sütőedénybe kanalazzuk és hullámosra simítjuk.
  4. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport és kevés tejet, majd a világos tészta tetejére kanalazzuk és szintén hullámosra simítjuk.
  5. A meggyet négyzetrácsos alakzatban a tésztára tesszük, és egy-egy határozott mozdulattal lenyomjuk a tészta aljára.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Amikor kész, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk hűlni. Érdemes a kiborított piskótát a sütőtepsivel kicsit lelapítani, így szebb lesz a kész sütemény. Amikor már teljesen kihűlt és lelapult, tegyük vissza a tepsibe, ugyanis így könyebb rétegezni és hűteni.

krém

  1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasban összemelegítjük. Közben a keményítőt egy kevés tejjel kikeverjük, és amikor már épp forrna a tej a lábasban, hozzákeverjük és jól besűrítjük.
  2. A kész pudingot hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a puha vajat. A kész krémet a piskóta tetejére kanalazzuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.

csokimáz

  1. A csokit és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. Villával hullámmintát húzunk a csokoládéöntetbe, majd alaposan kidermesztjük a süteményt.
  2. A kész Dunahullámot forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük. Igyekezzük úgy vágni, hogy keresztezzünk meggyszemeket, így még szebb kockáink lesznek!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 33288
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Dunahullám, a legcsinosabb krémes piskóta
Rosanics Petra 351 recept

Nem nehéz kitalálni, honnan kapta nevét ez a szemrevaló sütemény, a Dunahullám ugyanis egyszerre jeleníti meg kedvenc folyónk hullámait a piskótában és a csokimázon. Ausztriában és Németországban kimondottan népszerű édesség, és igazán megérdemelné nálunk is ezt a kiemelt státuszt, ugyanis egy kimondottan finom desszertről van szó. A világos és sötét piskóta önmagában csodás, hát még a belenyomott meggyszemekkel. És akkor még nem is beszéltünk a tésztát bevonó, selymes krémről és a roppanós csokoládétetőről! De higgyetek a szemeteknek, ezúttal nem csap be: ez a sütemény pontosan olyan finom, mint amennyire gyönyörű!

Hozzávalók

piskóták

krém

csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...